Кметът на Община Девня Свилен Шитов, зам.-кметът на община Аврен

...
Кметът на Община Девня Свилен Шитов, зам.-кметът на община Аврен
Коментари Харесай

Кметове гостуваха на младите космически надежди в Камчия“

Кметът на Община Девня Свилен Шитов, зам.-кметът на община Аврен Живка Костадинова и Илия Илиев - шеф на Дирекция " Образование, просвета, спорт, обществени действия и опазване на здравето " в Община Долни чифлик, бяха специфични посетители на децата от Международната лагерна промяна Пролетна експедиция «Интеркосмос Днес!». Гостите участваха в церемонията по връчването на документите за сполучливо преминат начален курс " Млад космонавт “ на новите български галактически очаквания. Над 100 деца от общините Аврен, Аксаково, Девня и Долни чифлик вземат участие в Пролетнака галактическа експедиция.

По време на награждаването най-хубавите екипажи демонстрираха добитите по време на лагерната промяна познания за звездното небе и умения да се стиковат с Международната галактическа станция, а за големия интерес и ангажираността на децата по време на престоя им в Столицата на щастливото детство описа ръководителят на програмата - космонавт-изследователят Красимир Стоянов.

" Радвам се, че сте натрупали познания в региона на астрономията и космонавтиката и желая да ги споделите, с цел да науча и аз повече за необятния свят на Космоса “ – обърна се кметът на Девня Свилен Шитов към учениците. Той означи, че за втора поредна година Община Девня изпраща отличници от СУ " Васил Левски “ на влиятелния образователен лагер в СОК " Камчия “, където дребните космонавти съчетават потребното с приятното в модерната и функционална база на комплекса и измежду неповторимата и съхранена естествена среда. През миналите дни децата от Варненска област, разпределени в екипажи по трима - пълководец, борден инженер и космонавт-изследовател, овладяваха ръководството на единствения в България интерактивен аналог на спускаемия уред на галактическия транспортен съд " СОЮЗ-ТМА “, с който космонавтите изхвърчат и се завръщат на Земята. Те минаха през редица на практика занятия и профилирани беседи, гледаха архивни, документални и научно-популярни и филми в цифровия планетариум на комплекса, майсториха хвърчила и костюми за галактически карнавал, а през сводобното си време участваха във викторини или се състезаваха в боулинг залата и плувния басейн на комплекса.

" Поздравявам ви за това, което показахте и се надявам, че и в бъдеще ще продължите да бъдете по този начин упорити. Следвайте фантазиите си и ще ги постигнете! “, пожела на децата-участници в промяната космонавтът Красимир Стоянов.

Представителите на общините се сплотиха към концепцията Пролетната галактическа експедиция в " Камчия “ да стане обичайната промяна за най-хубавите възпитаници от Варненска област.

По-късно гостите разгледаха Авиокосмическия център, планетариума и обсерваторията на комплекса, откъдето тази вечер участниците ще следят прекосяването на Международната галактическа станция.

Пролетната галактическа експедиция " Интеркосмос Днес! “ е стратегия на Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия “, ориентирана да развива знанията и да разкрива гениите на децата. Смяната се организира в навечерието на отбелязването на 12 април – Международен ден на авиацията и космонавтиката и отбелязването на 30-годишния празник от втория руско-български галактически полет. През лятната почивка - от 30 юли до 13 август, ще се организира и Международна галактическа промяна " Космосът и ние “, за която към този момент започнаха записванията. По традиция в нея лекции и на практика извършения се водят от космонавти от разнообразни страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР