Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев заедно с главния счетоводител

...
Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев заедно с главния счетоводител
Коментари Харесай

Мащабен ремонт на главната улица в Чепеларе стартира през пролет

Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев дружно с основния счетоводител Соня Семерджиева подписаха в гр. София първото съглашение с Министерство на регионалното развитие за планово финансиране от държавния бюджет, касаещо ремонт на основната улица в гр. Чепеларе. Обектът съставлява частта от ул. „ Васил Дечев “, обособена като пешеходна, в която се намират търговски обекти и обекти за развлечения.

Проектът планува възобновяване на пешеходно пространство включващо зелените площи пред НЧ „ Родопска искра 1880 “ и градинката при кръстовището с ул. „ Проф. Минчо Маринов “, унищожаване на пътното платно и съществуващите тротоари и създаване на единно пешеходно пространство, изпълнено с настилка от павета, облагородяване на зелените площи и закупуване на парково съоръжение (пейки и др.).

Проектът ще извърши цялостна реорганизация на водопроводната мрежа, в това число и замяна на сградните водопроводни отклонения, цялостна замяна на сградните канализационни отклонения, създаване на нова дъждовна канализация и незадълбочено отводняване на улицата.

Общата дължина на обекта е към 400 м, а цената на подписания контракт е 1 236 084, 46 лева с Данък добавена стойност. Предстои планът да започва при започване на строителния сезон тази година.

Отпуснатите средства са част от 15 млн. лв., които бяха утвърдени за инфраструктурни планове на община Чепеларе. Предстои сключване на съглашения с Министерство на регионалното развитие за финансиране на останалите планове за възстановяване на инфраструктурата на общината
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР