Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разшири мандатите на

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разшири мандатите на
Коментари Харесай

Ню Йорк разширява мандатите за Covid ваксини за деца на възраст 5-11 години

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разшири мандатите на града за имунизация против ковид в понеделник, за да обхване деца на възраст 5-11 години н а фона на угриженост за повишаването на инфекциите измежду младежите, оповестяват ЕнБиСи, СиЕнБиСи и Ню Йорк пост.

От 14 декември децата на възраст от 5 до 11 години ще би трябвало да покажат доказателство за най-малко една доза ваксина против COVID-19, за да вземат участие в действия на закрито, обхванати от по този начин наречената стратегия Key to NYC, в това число хранене, развлечения и фитнес, сподели де Блазио на брифинг в кметството.

В допълнение, де Блазио сподели, че младите нюйоркчани ще би трябвало да покажат доказателство за най-малко една доза до 14 декември, за извънкласни действия след учебно заведение , като спорт, група, оркестър и танци. " Това е нещо, което ще резервира сигурността на децата и фамилиите ", сподели де Блазио.

" Стига да получат първата доза до 14 декември, те могат да продължат да вземат участие в хранене на закрито, занимания, всички тези страхотни неща. " Нюйоркчани на 12 и повече години от месеци са обхванати от условието за най-малко една доза ваксина.

В друга смяна на програмата , де Блазио сподели, че тези на възраст над 12 години ще би трябвало да покажат доказателство за две дози ваксина , за действия на закрито, започвайки от 27 декември . " Вземете тази втора доза, тъй като това ви дава доста повече отбрана ", сподели кметът.

Натискът за повече имунизация идва, когато градът се приготвя за скок на инфекциите с COVID-19 тази зима, който евентуално може да се утежни от тревожния нов вид омикрон. Докато децата на възраст 5-11 нормално не страдат от тежки признаци от COVID-19, специалистите по публично опазване на здравето споделят, че е обвързване да се имунизират, с цел да спрат разпространяването на вируса в други, по-уязвими възрастови групи. Федералните здравни организации позволиха ваксини против ковид за деца от 5 до 11 години през октомври.

Само 19% от децата на възраст 5-11 години са получили имунизациите си, което ги прави най-слабо имунизираната възрастова група , съгласно данните на здравното министерство. На този декор равнищата на заразяване с COVID-19 в града са " понастоящем най-високи измежду нашите деца на възраст от 5 до 11 години ", сподели здравният комисар Дейв Чокши.

" Но можем да променим това ", сподели той, добавяйки, че разширението на мандата на имунизациите в понеделник е " разумна стъпка за отбрана на нашите деца ".
 В Ню Йорк възнамеряват наложителна имунизация в частния бранш
В Ню Йорк възнамеряват наложителна имунизация в частния бранш

Задължителната имунизация влиза в действие от 27 декември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР