Кметът на Младост Десислава Иванчева внесе сигнал до Софийска районна

...
Кметът на Младост Десислава Иванчева внесе сигнал до Софийска районна
Коментари Харесай

Кметът на Младост даде на прокурор инвеститори, усъмнила се в подписи заради цвета на химикалката

Кметът на Младост Десислава Иванчева внесе сигнал до Софийска районна прокуратура и до началника на 7 РПУ – Столична дирекция на вътрешните работи при съществени подозрения за имитация на документи от вложител, оповестиха от районната община. 

Повод за сигнала са " очевидни белези на операция ", изясняват от кметството. След постъпила в Район „ Младост “ кореспонденция за одобрение на капиталови планове и издаване на позволение за градеж на 7-етажна постройка със смесена общественообслужваща функционалност на ъгъла сред ул. „ Свето Преображение “ и ул. „ Д-р Атанас Москов “, Район „ Младост “ дава инструкции за внасяне на спомагателни документи. Тези документи са импортирани на 16 март. Налице е очевидно противоречие и липса на аналогия в подписите в в допълнение показаните документи. Те са положени в един документ по един метод и по напълно друг метод в различен документ. Изглеждат като че са сложени от еднакъв човек, без разлика в цвета на мастилото на химикалката. Ръководството на Район „ Младост “ има съществени подозрения, че показаните документи са неистинен и положените в тях подписи не са на посочените за създатели лица, се споделя в известието. 

Освен другите подписи, в графичната част от плановата документи са осъществени и голям брой подлепвания по страниците и скриване на част от текста. Такова подлепване се вижда в документа, озаглавен „ ПРОЕКТ “ върху наименованието на обекта и имената на съгласувалите проектанти, допълват от Младост. Кметът Иванчева желае цялостна инспекция по случая от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. 

А казусът има дълга предистория. Макар в формалното известие от община Младост да не се оповестява за кой вложител става дума, OFFNews откри, че на проверяващите органи са дадени Димитър Логофетов и Христо Джампалски. Имената на двамата нашумяха след техни недоволства от дейностите на Иванчева, която не им издава позволение за градеж, дружно с други вложители. Една от тях - Изабела Сярова даже разгласи гладна стачка против систематичен тормоз от страна на Иванчева. 

Кметът на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева би трябвало да преразгледа решенията си да спре градежите до блок 64 и блок 70, предложи комисията по градоустройство и архитектура на " Московска " 33 още през февруари предходната година. Строежът до бл. 64 е легален, а заповедта за блокирането до блок 70 е оскъдна и е обжалвана от вложителите в съда. В заповедта има доста неточности, включително и юридически, разгласи на съвещанието основният проектант Здравко Здравков във връзка жалбите на Сярова, Логофетов, Джампалски и фирма  „ БУЛИНВ “ ЕООД. 

Арх. Здравков разгласи, че заповедта на районния кмет няма да издържи в съда и Столичната община ще би трябвало да изплаща обезщетение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР