Кметът на Мадара Неделчо Неделчев, който беше шести в депутатската

...
Кметът на Мадара Неделчо Неделчев, който беше шести в депутатската
Коментари Харесай

Кметът на Мадара напусна партията на Слави Трифонов

Кметът на Мадара Неделчо Неделчев, който беше шести в депутатската листа на " ИТН " и единствен от всички претенденти направи преференциална акция в последните дни преди вота, разгласи във " Facebook ", че напуща " ИТН ".

В пост в обществената мрежа той декларира, че неговите упования са били излъгани и е решил да напусне единствената партия, в която е взел участие.

" Въпреки това не скърбя, че Има Такъв Народ завоюва парламентарните избори - Бойко Борисов е детрониран за първи път от 12 години. Пожелавам триумф на " ИТН и помнете обещанията си! Вече нарушихте едно от тях, само че най-малко изпълнете другите!, споделя още Неделчо Неделчев в пост във " Facebook ".

Той напуща поради " обидното отношение на управлението към редовите членове и опитите на групировката да заобиколи изборния закон, макар гръмогласно прокламираните правила за бистрота и правда ".

Основното му обвиняване към Има Такъв Народ обаче е, че партията на Слави Трифонов е " изменила на твърдо декларираните си позиции, че няма да работи със статуквото и с хора от статуквото " и в нея има хора от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, като " преливането на някогашни деятели на ГЕРБ към Има Такъв Народ продължава тихомълком ".

" Ръководството на Има Такъв Народ даде да се разбере, че на претендентите не е позволено да работят за преференции. По този метод пратията се опита да заобиколи Изборния кодекс, в който категорично е посочена опция за преференциален избор ", показва Неделчев.

Според него, преференциите мълчешком са били неразрешени, с цел да няма пренареждане на листите и в Народното събрание да влязат единствено определените от управлението хора от техния стеснен кръг.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР