Кметът на Лондон Садик Хан определи изказванията на президента на

...
Кметът на Лондон Садик Хан определи изказванията на президента на
Коментари Харесай

Тръмп нарече кмета на Лондон "пълен неудачник", Хан отвърна - "детински обиди"

Кметът на Лондон Садик Хан дефинира изявленията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по негов адрес като " хлапашки обиди ", откакто Тръмп стартира тридневната си аудиенция във Англия с изказването, че Хан е " цялостен несретник ", съобщи ДПА.

" Садик въплъщава прогресивните полезности на Лондон и страната ни и предизвестява, че Доналд Тръмп е най-красноречивият образец за растящата крайнодясна опасност по цялото земно кълбо, излагаща на риск съществени полезности, които в продължение на повече от 70 години са определящи за нашите демократични демокрации ", съобщи кабинетът на Хан.

Малко преди да кацне на летище Станстед в Лондон, в " Туитър " Тръмп упрекна Хан, първия кмет на Лондон мохамеданин, че " по малоумен метод е показал непоносимо отношение към идващия на посещаване президент на Съединени американски щати, най-важния съдружник на Обединеното кралство ".

" Той е цялостен несретник, който би трябвало да се концентрира върху престъпността в Лондон, а не върху мен ", съобщи Тръмп, който и преди е нападал Хан в " Туитър ". " Много ми наподобява на нашия прекомерно малоумен и незапознат кмет (на Ню Йорк Бил) Де Блазио, който е ужасяващ в работата ", единствено дето е два пъти по-нисък, написа Тръмп за кмета на Лондон. За Де Блазио се счита, че е висок 1.96 м.

Преди визитата на президента на Съединени американски щати Хан даде няколко изявленията за английски медии, а в публикация за " Обзървър " уточни, че на британците не им отива да " разпъват червен килим " за Тръмп. Кметът на Лондон прикани премиера Тереза Мей, която през днешния ден ще беседва с американския президент, " да се опълчи изрично - само че не на Съединени американски щати като страна или на президентската институция - а на Тръмп и програмата на крайната десница, която той въплъщава ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР