Кметът на Лондон Садик Хан издаде предупреждение за високо в

...
Кметът на Лондон Садик Хан издаде предупреждение за високо в
Коментари Харесай

Какви мерки взима 7-милионния Лондон срещу мръсния въздух


Кметът на Лондон Садик Хан издаде предизвестие за високо в английската столица и насочи апел към лондончани да бъдат деликатни и да дадат своя принос за справяне с казуса.

Британската столица изпитва огромни проблеми със замърсяването на въздуха от събота насам поради продължаващите студени и мъгливи условия и нехарактерен застой на въздушните маси, което води до едва разпръсване на нездравословните излъчвания от транспортните средства. Предупрежденията са на всички места в транспортната мрежа, а учебните заведения и локалните органи на властта бяха известени за обстановката.

Популярният кмет на Лондон Садик Хан прикани лондончани да се грижат един за различен като изберат да вървят пешком, да карат колело или да употребяват публичен превоз, където е допустимо, да заобикалят ненужни пътувания с коли, да стопират работата на мотора на луфт и да не горят култивиран боклуци, тъй като „ всичко това способства за високите равнища на замърсяване на въздуха ".

Хан е огромен последовател на концепцията за основаване на зона с ултраниски нездравословни излъчвания в Лондон. На особено извършени съвещания на 25 ноември предходната година беше решено, че от август тази зона ще обгръща всички лондонски квартали и за всеки автомобил в града, който не дава отговор на стандартите би трябвало да се заплаща дневна такса от 12,50 паунда или към 27 лв. дневно, с цел да може да се движи в зоната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР