Кметът на Костенец Радостин Радев излиза от ареста. Апелативният специализиран

...
Кметът на Костенец Радостин Радев излиза от ареста. Апелативният специализиран
Коментари Харесай

Пуснаха кмета на Костенец под домашен арест

Кметът на Костенец Радостин Радев излиза от ареста. Апелативният профилиран съд му дефинира втората по тежест мярка за неотклонение - " домакински арест ", заяви БНР.

Радев е упрекнат, че е предложил 30 000 лева рушвет на локален общински консултант, с цел да гласоподава по избран метод. Според прокуратурата това гласоподаване е било в интерес на другия обвинен по делото - предприемачът Ивайло Пашов. Първоинстанционният углавен съд беше определил мярка за неотклонение на Пашов 10 000 лева, която през днешния ден съдиите от Апелативния спецсъд усилиха - на 30 000. Решението на съда е дефинитивно.

На 17 юни кметът на община Костенец Радостин Радев, дружно със притежател и шеф на комерсиално сдружение, бяха арестувани по досъдебно произвеждане на Специализираната прокуратура. Радев е заречен на общински консултант сумата от 30 000 лева, с цел да упражни правото си на глас общинският консултант в интерес на приемането на несъмнено решение, което е касаело кмета и другия съизвършител, който е шеф на комерсиално сдружение, спечелило социална поръчка, заяви преди дни наблюдаващият прокурор по делото Десислава Христова. Тя изясни, че решението на Общинския съвет, което е минало на гласоподаване на 14 юни, предпоставя упълномощаване на кмета на Костенец да подпише запис на заповед към ДФЗ с оглед пускане на заплащанията по осъществяването на публичната поръчка. Съучастникът е шефът на комерсиалното сдружение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР