Кметът на Костенец Радостин Радев е поставен под домашен арест,

...
Кметът на Костенец Радостин Радев е поставен под домашен арест,
Коментари Харесай

Кметът на Костенец е поставен под домашен арест

Кметът на Костенец Радостин Радев е подложен под домакински арест , което е втората по тежест мярка за неотклонение, заяви БНР.
Радев е упрекнат, че е предложил 30 000 лв. рушвет на локален общински консултант , с цел да гласоподава по избран метод. Според прокуратурата това гласоподаване е било в интерес на другия обвинен по делото - предприемача Ивайло Пашов . Първоинстанционният углавен съд беше определил мярка за неотклонение на Пашов 10 000 лв., която през днешния ден съдиите от Апелативния профилиран съд усилиха на 30 000. Решението е дефинитивно .

17 юни кметът на община Костенец Радостин Радев, дружно със притежател и шеф на комерсиално сдружение, бяха арестувани до формиране на досъдебно произвеждане от Специализираната прокуратура.

 

Радев е заречен на общински консултант сумата от 30 000 лв. , с цел да упражни правото си на глас общинският консултант в интерес на приемането на несъмнено решение , което е касаело кмета и другия съизвършител, който е шеф на комерсиално сдружение, спечелило социална поръчка , заяви преди дни наблюдаващият прокурор по делото Десислава Христова . Тя изясни, че решението на Общинския съвет, което е минало на гласоподаване на 14 юни, предпоставя упълномощаване на кмета на Костенец да подпише запис на заповед към ДФЗ с оглед пускане на заплащанията по осъществяването на публичната поръчка. Съучастникът е шефът на комерсиалното сдружение.

" Двама са привлечени като съизвършители на корупционно закононарушение , така наречен деен рушвет ", заяви тогава заместник-главният прокурор Иван Гешев . Той уточни, че главният диалог е воден с един общински консултант. „ Но концепцията е била той да притегли към подкрепящите кмета още двама общински съветници. Не мога да ви кажа дали това се е случило “, уточни преди време Гешев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР