Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че смята, че все

...
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че смята, че все
Коментари Харесай

Кличко: Киев има запаси за седмици, мъже и жени се връщат да защитават столицата

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че счита, че към момента има близо 2 млн. души, които са останали в града, който е притиснат от настъпващите от няколко посоки съветски сили. Той счита, че украинската столица, в която нормално живеят към 3,5 млн. души, има задоволително ресурси, с цел да издържи няколко седмици и че линиите за доставяне към този момент остават отворени.

Брат му Владимир добави в взаимното изявление, че някои от мъжете и дамите, които са придружили фамилиите си до релативно безвредни региони в западните елементи на страната, се завръщат, с цел да вземат участие в отбраната на града.

" Да, има доста бежанци, които са отпътували на запад, само че има и доста се връщат. Много мъже и дами се връщат да пазят страната. Това е нашият дом. Ние оставаме тук. Ние няма да заминем на никое място ", сподели Кличко.

" Предполагаме, че близо 2 милиона души към момента са в Киев и е доста значимо да предоставим обслужване на хората ", сподели Виталий Кличко пред Ройтерс.

" В момента имаме електричество, отопление, газ, имаме вода ", добави той на британски език. Виталий Кличко благодари на страните за изпращането на доставки за Украйна и съобщи, че Киев разполага с задоволително жизненоважни артикули, с цел да издържи още две седмици, макар че линиите за доставки остават отворени.

Руските сили към този момент са покрай Киев от запад и северозапад, където се водят тежки боеве с украинските войски, доближават също от изток и североизток. Украински публични лица настояват, че крайната цел на руснаците е да обкръжат града, с цел да го завладяват.

Стотици хиляди поданици са избягали в относителна сигурност в западната част на Украйна, откакто боевете наближиха на Киев, присъединявайки се към милиони други хора, принудени да изоставен домовете си поради от време на време яростните бомбардировки. В цяла Украйна хиляди цивилни се причислиха към локалните отряди за отбрана в поддръжка на постоянните войски.

Междувременно, висшият комисариат на Организация на обединените нации за човешките права през днешния ден удостовери гибелта на 564 цивилни в Украйна от 24 февруари насам, съобщи Ройтерс. Сред починалите има 41 деца.

Убитите може да са доста повече, поради обстоятелството че Организация на обединените нации към момента не е съумяла да удостовери някои информации от зони, в които се водят бойни дейности.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР