Кметът на Киев Виталий Кличко препоръча на киевчани да не

...
Кметът на Киев Виталий Кличко препоръча на киевчани да не
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Ако опитат да превземат Киев, ще им разбием зъбите

Кметът на Киев Виталий Кличко предложи на киевчани да не бързат да се връщат в украинската столица на 8 и 9 май, като регистрират опаността от провокации на Русия. И напомни, че и в покрайнините на града, в гористи местности, забележителна част от териториите са минирани.

„ Целта на агресора е да бъде завладяно сърцето на Украйна – столицата. Длъжни сме да не забравяме това. А на въпроса може или не, давам явен отговор: в никакъв случай “, споделя Кличко в изявление за.

Той оповестява, че на срещи с военни специалисти е взето решение на 8 и 9 май да няма смяна в полицейския час (от 22 до 5 часа сутринта) в града, само че на тези дати съгласно разпоредбите на военното състояние са неразрешени каквито и да било всеобщи прояви. Ще бъдат засилени патрулите по улиците, ще има повече защита от военните и кметът се надява, че няма да има изключителни обстановки и двата дни ще минат умерено.

Кличко споделя, че руснаците са сменили тактиката си и са трансферирали доста сили в източната част на страната, където не престават яростните боеве. Но не съумяват да завоюват и той е уверен, че няма да съумеят, тъй като никой не може да има такава мотивация, каквато имат украинците, защитаващи децата си и своето бъдеще.

„ Относно ограниченията за сигурност в нашия град. Поддържам връзка с нашите военни и мога да кажа, че те работят задоволително систематично, с цел да подсигуряват, че всеки идващ опит [да ни превземат], в случай че има подобен, няма да стане никога. Ако някой има предпочитание, безусловно ще му разбием зъбите “, безапелационен е кметът.

Според него сега съгласно данните на мобилните телефони в Киев има към 2,2 млн. души.

„ Все още не можем да подсигуряваме сигурност, само че след 8-9 май ще бъде допустимо последователно да се върнем в столицата “, сподели Кличко.

И добави:

" Преди експлоадирането на военните дейности към 3,5 милиона души прекарваха нощта в града. Числата са разнообразни през нощта и денем: към един милион идват в столицата от района денем. Когато започнаха военните дейности, хората започнаха да напущат Киев. Това бяха най-вече дами и деца ", сподели кметът.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР