Кметът на Киев Виталий Кличко декларира имение, намиращо се в

...
Кметът на Киев Виталий Кличко декларира имение, намиращо се в
Коментари Харесай

Кметът на Киев Виталий Кличко декларира притежанието на имение в Германия на стойност $6 милиона

Кметът на Киев Виталий Кличко заявява имение, намиращо се в немския град Хамбург (вторият по величина в страната), на стойност над 227,6 милиона гривни (почти 6 милиона долара).Това заяви украинското издание " ", базирайки се на декларацията на кмета на украинската столица.
 Снимка 623404
Източник: EPA/БГНЕС

По данни на изданието, на 20 декември 2023 година Кличко е получил имението в качеството на заплащане на дълг от записаната в Съединени американски щати компания Maximum I LLC, която е принадлежала на брат му Владимир, само че през май същата година е станала благосъстоятелност на кмета на Киев. Площта на имението е 750 кв. метра.

" Страна " осведоми още, че Кличко и преди е придобивал имение в Хамбург, само че това е било преди да стартира кариерата си като кмет на Киев. Германски медии оповестиха, че въпросният парцел се намира в региона на парк Отмаршен.

Електронното обявление на парцели беше въведено в Украйна още през 2016 година, само че през 2020 година Конституционният съд на страната отстрани наказателната отговорност за нелегално обявление, и след това електронният указател с декларациите беше затворен, в осъществяване на правосъдни решения.

Това провокира рецензии от Европейския съюз, като оттова беше декларирано, че чакат от Украйна антикорупционни промени, в това число връщане на електронните заявления за държавни чиновници и депутати.

Така през септември 2023 година Върховната рада одобри закон за обновяване на електронните заявления, съдържащ уговорка за неотложно " отваряне " на декларациите на държавни чиновници. На 10 октомври президентът Владимир Зеленски подписа този закон.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР