Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис участва в бизнес

...
Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис участва в бизнес
Коментари Харесай

Кметът Хасан Азис представя възможностите за инвестиции в Кърджали на голям бизнес форум в Истанбул

Кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис взе участие в бизнес и капиталов конгрес в Истанбул отпред на специфична бизнес делегация от родопския град, проведен от БАИ към Министерство на иновацииите и растежа.

По време на форума е станало ясно, че българският експорт за Турция се усилва с над 32%, а през 2022 година турски компании са вложили над 1 милиарда евро в България. „ Над 2200 турски компании са избрали България за желано място за правене на бизнес, като те са едни от най-големите работодатели у нас ”, разяснява доктор инж. Хасан Азис.

В събитието са взели участие над 200 представители от секторите автомобилостроене, машиностроене, опазване на здравето и туризъм. Във форума от българска страна участваха и министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, министрите на туризма Илин Димитров и на опазването на здравето Асен Меджидиев, а от турска страна – зам.-министърът на промишлеността и технологиите доктор Четин Али Дьонмез.

„ Пред делегатите на форума показах опциите, които община Кърджали предлага на вложителите. Акценти в тях са отличната транспортна и информационна инфраструктура, облагодорената околна среда, опциите за живот, забавление и работа в града, както и споделих взаимоизгодните страни от работата с актуалните огромни вложители в Кърджали и района ”, описа кърджалийският градоначалник.  

По думите му в последните години редица турски компании са избрали България и са разкрили над 4 600 нови работни места в секторите произвеждане, туризъм и опазване на здравето.

„ По време на диалозите ни със зам.-министъра на промишлеността и технологиите на Република Турция доктор Четин Али Дьонмез бяха маркирани отличните междусъседски и партньорски връзки сред България и Турция, които са и образец за положително съдействие в голям брой браншове ”, посои доктор инж. Хасан Азис.  

Фикрет Индже, почетен ръководител на Българо-турската търговско-индустриална камара и мажоритарен притежател на „ Алкомет “ АД, също е изтъкнал преимуществата на България като дестинация за отлични вложения. Той се е обърнал към над 200-те предприемачи, присъстващи в залата, с думите да не се тормозят да влагат в България, и по-специално в промишлените зони.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР