Кметът на Годеч Радослав Асенов преследвал лично автомобил с мигранти,

...
Кметът на Годеч Радослав Асенов преследвал лично автомобил с мигранти,
Коментари Харесай

Кметове подозират, че полицията в Костинброд закриля трафика на мигранти съм границата


Кметът на Годеч Радослав Асенов преследвал персонално автомобил с мигранти, в опит да спре канал за трафик към границата със Сърбия. Това заяви Нова телевизия.

Мигрантският поток през България към Сърбия се усилва съществено. Това удостоверяват и кметове на дребни обитаеми места покрай границата, демонстрира репортаж на медията.

Кметът Асенов гонил мигрантите 10 километра, само че поради високата скорост на автомобила им се отказал от преследването.

Местните споделят, че трафикът на мигранти е всекидневие. „ Всеки ден докарват бежанци. Цяло Туден е едно от селата, които са най-апетитни като кулоар. След като дойдат до селото, те потеглят към границата пешком с раници, влизат по дворовете – желаят вода и храна ”, уточни кметът на Годеч.

Асенов акцентира, че от май месец е закрито районното ръководство на полицията. В същото време се закрива и районно ръководство на турската граница.

Местните кметове подозират, че полицията в Костинброд покрива и управлява каналджийството към Сърбия. Заради зачестилите в последните месеци случаи с мигранти. На 4 септември в Костинброд се разигра същински екшън, сходен на този в Бургас, когато двама служители на реда изгубиха живота си, блъснати от рейс, цялостен с мигранти.

Тогава екипи на Столична дирекция на вътрешните работи засекли микробуса, който се движел с висока скорост по околовръстния път. Според данните досега, в региона на Костинброд, откакто минава през разнообразни улици, водачът прави внезапно противоположен завой към София и преди излизане от града за малко понижава скоростта и скача от транспортното средство, което на личен ход стопира, удряйки три паркирани автомобила. Тази година вътрешният министър Рашков закри Районното полицейско ръководство в Годеч, като в този момент регионът е в зоната за отговорност на районно управление (на МВР) – Костинброд.

За шеф на това ръководство персонално Бойко Рашков назначава гл. контрольор Георги Калайджиев. Това става в края на предходната година – шеф на районно управление (на МВР) – Костинброд. Преди да поеме полицията в Костинброд от 2015 година до 2021 година Калайджиев е началник на РДГП – Елхово. Според изказвания на служебния министър на вътрешните работи точно в региона на Елхово са проверявани служители на реда за защищаване на канали за каналджийство. Чакат се формалните резултати от проверкие във вътрешното министерство.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР