Кметът на Габрово Таня Христова е издала заповед за дисциплинарно

...
Кметът на Габрово Таня Христова е издала заповед за дисциплинарно
Коментари Харесай

Кметът на Габрово уволнява дисциплинарно директора на скандалния център за деца с увреждания

Кметът на Габрово Таня Христова е издала заповед за дисциплинарно уволняване на шефа на Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания " Хризантема " Маринела Лазарова. Това съобщи Христова в ефира на bTV, а минути по-късно самата Лазарова удостовери пред Actualno.com, че пътува за общината, с цел да си получи заповедта:
" Зная какво ще прочета ", бяха думите ѝ пред кореспондент на екипа ни, който пръв разкри какво се случва в " Хризантема ".
На 23 януари Христова удостовери, че е получила видеата, на които са записани фрагменти с принуждение над деца от центъра от Маринела Лазарова, като това станало на 15 януари. По думите на кметицата на Габрово това е безусловно неприемливо и оттук насетне следва способените органи да преценяват за какво тези записи са били арестувани толкоз дълго.
" Ще бъда безкомпромисна към всеки, който си е разрешил жестоко отношение към деца, както и задържане на информация ", сподели тогава тя.
Сега кметицата отхвърли да е знаела по-рано за случаите на принуждение върху децата . " Записите видях на 15 януари и алармирах ДАЗД и прокуратурата. Дотогава - през ноември и декември, единственият сигнал, който имам от " Хризантема ", е за междуличностен конфликт”, съобщи тя.
Пред Нова телевизия Христова беше безапелационна, че за пръв път като кмет е научила за упражняваното принуждение върху децата на 15 януари тази година . Припомняме, че клиповете са снимани в интервал от две години, а шефът на центъра Маринела Лазарова съобщи, че е подавала устни сигнали до .
По думите ѝ всички, укривали информация за издевателството в дома, ще понесат наказване. Христова добави, че в случай че няма личен състав, който да се грижи за децата ще се търси поддръжка от прилежащи общини.
Същевременно зам.-омбудсманът и някогашен правосъден министър Диана Ковачева беше безапелационна, че. Ако не беше се стигнало до междуличностния спор на личния състав, нямаше да разберем за тези случаи, добави Ковачева. И посочи, че вербалната експанзия не се възприема от личния състав като принуждение. Това са остарели записи и не мога да схвана по какъв начин се упражнява ефикасен надзор, когато отиваш на място и не можеш да схванеш какво се случва , учуди се Ковачева, разяснявайки думите на Таня Христова, която призна, че през декември, 2017 година, е била в центъра, а инспекция е имало още през ноември, когато има сигнал за междуличностен спор.
Ковачева удостовери и, че Маринела Лазарова е споделила, че е съобщавала в общината за осъществяваното принуждение. Говорим за посягане върху душевен заболели деца и това не е административно наказване, щом и прокуратурата се намеси, акцентира някогашният правосъден министър, която разгласи, че ще е тъпо, в случай че този случай спре единствено дотук - с санкции, а !
В Закона за равнопоставеността сред мъжете и дамите , който беше признат през 2016 година, е въведен стандарта за обществените функции , приключи Ковачева с коментар за Истанбулската спогодба.
Предисторията
За казуса първи заяви Actualno.com, когато на публицистичната ни бяха получени няколко видеоклипа, които показват разнообразни във времето случаи на вербална експанзия от страна на детегледачки и чиновници в профилираната институция. На някои от материалите даже се вижда, че грижещите се за децата протягат ръка физически на малчуганите, които са с друга степен на душевен увреждания. В центъра тлее напрежение сред управление и чиновници и се разменят непрекъснати обвинявания, че децата се употребяват като заслон за изясняване на междуличностни търкания.
Заради по този начин създалата се обстановка от Община Габрово са сезирали Агенцията за протекция на детето и прокуратурата на база на постъпили видеоматериали и пояснения за протичащото се в центъра. Междувременно и представител на омбудсмана Мая Манолова - Ева Жечева, се е срещнала с работещите в профилираното заведение, с цел да обясни случая.
Лазарова, началник на центровете " Хризантема " и " Мирни дни " описа, че напрежението в " Хризантема " се отключва още през декември 2016 година. Тогава в институцията е имало проблематично дете, което е изведено с диагноза параноидна шизофрения. Според шефа девойката е създавала проблеми с държанието си и личният състав мъчно се е справял с нея. Лазарова прецизира, че момичето не е било нападателно, а просто е правело бели, вследствие на което някои от чиновниците в центъра са били безапелационни, че в случай че то не бъде изведено, те ще изоставен работа.
Лазарова споделя, че девойката хвърляла играчки, късала персоналните движимости на чиновниците на промяна, разсипвала храна, обръщала саксии с цветя. Всичко това, съгласно ръководителя, е разказано в рапортите, които са писали детегледачите в центъра. Маринела Лазарова показа още, че до момента в който е била обаче на работа, общественият служащ Йорданка Милчева е почнала да натрупа наблюдения, че точно личният състав на центъра провокира държанието у момичето. Наблюденията на Милчева са във връзка с някои от сътрудниците в центъра, които обиждали и се държали жестоко с девойката.
Маринела Лазарова споделя, че по това време е алармирала шефа на дирекция " Образование и обществени действия " в Община Габрово Даниела Василева и по думите ѝ нямало никаква реакция.
На 23 януари министър-председателят Бойко Борисов уволни ръководителя на Агенцията за протекция на детето Офелия Кънева.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Политика  Разрешиха градежите на аграрни земи край морето Разрешиха градежите на аграрни земи край морето  Народно събрание гласоподава вота на съмнение към кабинета „ Борисов ” 3 Народно събрание гласоподава вота на съмнение към кабинета „ Борисов ” 3  Симеонов: Има бездна в съдружното държавно управление във връзка с фрагментите Симеонов: Има бездна в съдружното държавно управление във връзка с фрагментите  Български министри разискаха целите на Председателството в отрасловите комисии на Екологичен потенциал Български министри разискаха целите на Председателството в отрасловите комисии на Екологичен потенциал  Евродепутати нападнаха Нено Димов поради Пирин Евродепутати нападнаха Нено Димов поради Пирин Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image 12 камили дисквалифицирани от конкурс за...
Дванадесет камили бяха дисквалифицирани от годишния конкурс за хубост за тези животни в Саудитска Арабия. Причината е, че техните соб...
Русия желае нов механизъм за следствие на... Глас от църквата нерешително сподели, че няма а... Прав(о) или не: Договорите (ВИДЕО) Очакваме от хората да проявят гражданска с... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 25 януари
Овен Работа, работа и отново работа, това ще е което ще ви избави от неприятните мисли през днешния ден. Неимоверните ви старания в тази тенденция ще ви подейст...
Внимавайте - нова телефонна машинация набира... Какво се случва, когато отидем до тоалетна... Любовен хороскоп за 24 януари Слави към Нинова: Референдум за Истанбулск... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Светият синод се държи като " Ислямска дъ...
За следващ път, още веднъж и още веднъж – един фиктивен спор, подклаждан преднамерено, с цел да се трансформира в сензация, отклони вниманието на бъл...
Делян Добрев сподели документи за връзка на... Радев: Борбата с корупцията отсега нататък ще се... И мюфтийството срещу Истанбулската конвен... Антон Тодоров се завръща на екран, само че в други..  www.expert.bg  192 млн. души по света са безработни 192 млн. души по света са безработни  Шеф на Шеф на " Лукойл ": Петролът не би трябвало да с...  FT дава безвъзмезден достъп до уеб страницата си на учениците FT дава безвъзмезден достъп до уеб страницата си на...  Експерти: До края на председателството България би трябвало да е в ERM-2 Експерти: До края на председателството Б...  www.iwoman.bg  Нежност и цветя от Chanel за Пролет/Лято 2018 Нежност и цветя от Chanel за Пролет/Лято...  Как да изживееш живота на фантазиите си като майка Как да изживееш живота на фантазиите си кат...  Стартира първата работилница за дребни програмисти и актьори Стартира първата работилница за дребни прочие..  Несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон (видео) Несъществуващ ресторант стана номер 1 в...  http://www.sportlive.bg  Чудовищна издънка на Реал! Шампионите изхвърчаха от шампионата за Купата на Краля Чудовищна издънка на Реал! Шампионите из...  Арсенал с незабравим поврат против Челси и на край против Манчестър Сити Арсенал с незабравим поврат против Челси и на...  Лекар, блудствал с гимнастички и общо над 150 дами, наказан на 175 години затвор Лекар, блудствал с гимнастички и общо на...  Решение на Капело коствало провалянето с 8 гола от ЦСКА Решение на Капело коствало провалянето с... Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл Нови Най-четени Най-коментирани Кметът на Габрово уволнява дисциплинарно шефа на скандалния центъ... 40 0 Лекари потвърдиха - Асандж е с разтърсено здраве... 60 0 Футуролог начерта бъдещето на Земята до 2099 година... 80 0 Тръмп предизвести Ердоган да се сдържа в Сирия... 76 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР