Кметът на Енергодар в близост до Запорожката АЕЦ Димитро Орлов

...
Кметът на Енергодар в близост до Запорожката АЕЦ Димитро Орлов
Коментари Харесай

Украйна и Русия с поредни взаимни обвинения за нападения в района на АЕЦ ”Запорожие”

Кметът на Енергодар наоколо до Запорожката АЕЦ Димитро Орлов заяви за съветски обстрел в обитаемото място - в два от регионите на града. Вчера Енергодар остана без ток и вода поради офанзивите.

Руската страна на собствен ред упрекна украинските военни. Представителят на администрацията в Запорожка област Владимир Рогов заяви, че е имало четири удара по един от кварталите на Енергодар и са потърпевши седем души. Рогов счита, че офанзивите са ориентирани към неуспеха на идната задача на Международната организация за атомна сила в Запорожката централа.

Преди дни тя беше напълно изключена от украинската енергийна система, откакто последният далекопровод към нея беше пресечен след обстрел.

В Донбас украинската войска заяви, че е спряла настъплението на съветските сили към град Славянск, както и офанзива от три направления в региона на Бахмут и Авдеевка. В късното си послание президентът Володиир Зеленски повтори, че Украйна ще си върне окупираните територии:

" Окупаторите считат, че са в Домбас вечно, само че в действителност са там краткотрайно, а Украйна наложително ще се върне във всички градове на Домбас и Приазовието и обезателно в Крим! ".

Зеленски сподели още, че украинската страна работи за налагането на още наказания на Русия.

Външният министър Дмитро Кулеба ще участва тази седмица на среща на европейските първи дипломати в Прага, на която се чака да бъде обсъждана възбрана за издаване на визи за руснаци в общността.

Върховният представител по външната политика на Евросъюза Жозеп Борел счита, че страните членки евентуално няма да поддържат с единогласие сходна мярка.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът се пробва да се опълчи на образуването на многополярност в света, само че няма да спре този развой.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР