Кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков ще раздава от

...
Кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков ще раздава от
Коментари Харесай

Кметът на Забърдо дава за 13-а година курбан срещу...

Кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков ще раздава от 11 часа на 28 декември т.г. за 13-та поредна година курбан против произшествия на основния път Смолян - Пловдив. " Курбанът ни е народен. Целта е да има по-малко жертви по пътищата на България, по-малко произшествия. Толкова доста намаляхме в Родопите, доста хора отидоха в чужбина. И макар, че сме намалели, злополуките не понижават. Трябва да сме културни на пътя и да се съобразяваме с придвижването и ситуацията. Затова го вършим, да напомним на хората да бъдат виновни зад кормилото и да се помолим за по-малко нещастия по пътищата ", сподели Черпоков.

За курбана ще бъдат заклани две телета - общо 800 кг. Животните се отглеждат цяла година в Бачковския манастир, с цел да е свято месото. Те са купени с 4000 лв. подаяние от предприемача Петко Ангелов, който има транспортна компания в Пловдив. Курбанът ще бъде приготвен в казани до разклона за село Забърдо при Скулптурата на родопското гостолюбие. Той ще бъде осветлен и раздаден на всички пасажери и водачи като се стопират всички преминаващи коли, бусове и рейсове.

Ще бъдат раздадени и 700 ключодържателя с икона на Света Богородица. На децата, които са в колите, също ще бъдат раздадени дарове, с цел да им се заостри вниманието като пресичат зебрите, сподели Черпоков.
На курбана ще участват регионалните шефове на Смолян и Пловдив, представители на прокуратурата и полицията от двете области, доста кметове от района и Пловдивско. " За първи път толкоз доста месо ще сготвим, уповавам се да ни стигнат 7 казана. Готвим чисто месо и го раздаваме. Поканил съм и чакам да дойдат кметовете на всички районни кметства в Пловдив. Ще поканим и шефът на Агенция " Пътна инфраструктура ", сподели Черпоков.
тагове кмет Забърдо произшествия курбан
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР