Кметът на Букурещ Габриела Фиря обяви днес проект за намаляване

...
Кметът на Букурещ Габриела Фиря обяви днес проект за намаляване
Коментари Харесай

Кметът на Букурещ иска винетки за коли до центъра на града, бори замърсяването

Кметът на Букурещ Габриела Фиря разгласи през днешния ден план за понижаване на замърсяването в столицата, който планува въвеждане на винетка за колите, които не са регистрирани в Букурещ или околния окръг Илфов, и възбрана на достъпа до центъра на града на коли с високо равнище на замърсяване, оповестява в. " Гъндул ".

Предвижда се рестриктивните мерки да влязат в действие от 1 януари 2020 година

" Както знаете, намираме се на едно не изключително положително място що се отнася до замърсяването: измежду страните от Европейския съюз сме на шесто място - един притеснителен факт ", посочи кметът на Букурещ.

Фиря посочи, че колите, които не са регистрирани в Букурещ или окръг Илфов, ще би трябвало да се снабдят с електронна винетка Oxigen-B, която коства 10 леи (4,14 лева) дневно или 1900 леи (786,47 лева) за една година, с цел да могат да влязат в столицата.

Също по този начин в централната част на Букурещ няма да бъдат допускани коли с по-високо равнище на замърсяване, т.е. с категория под Евро 3. Тя посочи, че се възнамерява това ограничаване по-късно да бъде разширено за целия град. Автомобили от категориите не-Евро, Евро 1 или Евро 2 няма да бъдат допускани в центъра на Букурещ, даже да са регистрирани в града или в Илфов.

За колите с норма на замърсяване Евро 3 достъпът до центъра на града ще бъде позволен единствено след покупката на електронна винетка на стойност 75 леи (31 лева) за месец или 900 леи (372,54 лева) за година.

Предвидената санкция при неспазване на тези условия е сред 1500 леи и 2000 леи (621 лв. - 828 лева).

Винетките за влизане в града и рестриктивните мерки за достъпа до центъра няма да важат за уикендите, нощта и формалните празници. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР