Кметът на бразилския град Араукария се ожени за 16-годишната си

...
Кметът на бразилския град Араукария се ожени за 16-годишната си
Коментари Харесай

65-годишен кмет мина под венчилото с 16-годишна

Кметът на бразилския град Араукария се ожени за 16-годишната си другарка, а още на идващия ден назначи майка ѝ като секретарка в отдела по просвета и туризъм на общината, осведомиха локални медии.

Въпреки че бракът с 16-годишно момиче не е в прорез със законодателството в избрани случаи, прокуратурата се самосезира по отношение на решението на 65-годишния кмет Хисам Хюсеин Дехайни да назначи новата си тъща на работа в локалната администрация, което съгласно обвиняването е ослепителен образец за спор на ползи.

Жената от своя страна пък одобрила брака на щерка си, с което съюзът сред двамата придобил законова мощ.

Гражданският брак сред градоначалника и тийнейджърката е бил подписан на 12 април, ден откакто момичето, което е носителка на короната за хубост в града, навършило 16 години.

Това е възрастта, разрешена от бразилското законодателство да се встъпи в сватбен съюз, само че след експлицитното единодушие на родителите на малолетното лице.

Ден след сватбата кметът е подписал декрет, с който назначава Марилене Роде на работа в общината, с месечна заплата от над 4200 $.

Преди това тя е работила като служител в просветителното министерство при много по-ниско възнаграждение.

Случаят скандализира целия град, вследствие на което прокуратата стартира следствие за назначението на Роде на новата ѝ позиция.

Най-новото в тази ситуация е, че кметът е освободил от работа майката на своята изгора, само че занапред следствието ще се развива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР