Кметът на Благоевград Румен Томов ще обжалва пред ВАС решението

...
Кметът на Благоевград Румен Томов ще обжалва пред ВАС решението
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград ще обжалва съдебното решение за отстраняването му

Кметът на Благоевград Румен Томов ще апелира пред Върховен административен съд решението на Административния съд в града, който постанови, че той не е излязъл в точния момент от компаниите си и с това е нарушил закона. Той заяви това в изявление за предаването „ Тази заран “.
След решения на съда: Кметовете на Благоевград и Ботевград са застрашени от преустановяване на мандатите Това става откакто административните съдилища в София и Блаоевград анулираха решенията на ОИК
Томов е безапелационен, че не е нарушил законовите периоди. Ако Върховен административен съд удостовери решението на по-долната инстанция, ще има предварителни избори за Благоевград, на които Томов ще се яви още веднъж.

Относно обстоятелството, че делото против него се води по сигнал на някогашния кмет Атанас Камбитов новият градоначалник сподели: „ Човек, когато губи, би трябвало да губи с достолепие. Аз персонално не съм реваншист – не бих подхванал такива дейности, в случай че бях в тази обстановка “.
След гласоподаване в изборната комисия: Кметът на Благоевград остава на поста си Срещу него беше подадена тъжба поради това, че не се е отдръпнал в точния момент от една от компаниите си
Томов сподели, че е заварил община Благоевград в доста неприятно финансово положение и е стегнал финансовото дисциплинираност. Той ще сезира и прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР