Кметът на Благоевград Методи Байкушев и областният управител Мария Димова

...
Кметът на Благоевград Методи Байкушев и областният управител Мария Димова
Коментари Харесай

В Благоевград представиха възможностите за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България 2021 – 2027 г.

Кметът на Благоевград Методи Байкушев и регионалният шеф Мария Димова откриха публично информативен ден, обвързван с опциите за кандидатстване с планове по Програма за трансгранично съдействие INTERREG VI-A „ Гърция – България 2021 – 2027 година “

По време на срещата бяха показани насоките за кандидатстване и целите по Програмата. Целта на осведомителния ден бе слагането на по-стратегически фокус върху бъдещите вложения, свързани с опазването на околната среда, културното завещание, нововъведенията и туризма.

Събитието се провежда от Управляващия орган и Съвместния секретариат на Програмата, в съдействие с Министерството на районното развиване и благоустройството като народен орган.

Предвиденият бюджет по Програмата за трансгранично съдействие INTERREG VI-A „ Гърция – България 2021 – 2027 година “ възлиза на над 32 млн. евро, като финансирането от Европейски Съюз посредством Европейски фонд за районно развиване е 80 %, а останалите 20 % са национално финансиране.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР