Кметът на Берковица награди победителите в конкурса "Добри дела", съобщиха

...
Кметът на Берковица награди победителите в конкурса "Добри дела", съобщиха
Коментари Харесай

Кметът на Берковица награди победителите в конкурса Добри дела /снимки/

Кметът на Берковица награди спечелилите в състезанието "Добри каузи ", оповестиха от локалната администрация. На публична гала по връчването на премиите на номинираните в състезанието кметът на Община Берковица Димитранка Каменова и зам.-кметът на Община Берковица и ръководител на МКБППМН Гергана Антонова удостоиха с грамоти и награди - шапки с надпис „ Добрите каузи “, раници с логото на Община Берковица и МКБППМН, добротворците, дарили грижа, внимание, усмивка, добра дума, скъп съвет.
Събитието се провежда за шеста поредна година от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните при Община Берковица. Идеята е да се открият и поздравят тези младежи от нашата община дарили благополучие и с дейностите си са оцветили нечий свят в положително. Благодарение на милосърдните си сърца са предали своето положително на други хора, съумели са да видят непознатото злощастие, да схванат нечии паники и са намерили метод да зарадват някого с човешка постъпка, с подадена ръка в сложен миг, с доблестен жест или добра дума.
Гости на церемонията по връчването на премиите на номинираните бяха Димитранка Каменова - Кмет на Община Берковица, Гергана Антонова - Зам.-кмет на общината и Председател на МКБППМН, Ваньо Андреев - Директор на дирекция „ Социално подкрепяне “ - Берковица и Пламен Панайотов – Инспектор „ Детска педагогическа стая “.
Г-жа Каменова приветства децата и учениците за добротворството и хуманизма им и им пожела им да бъдат амбициозни, да си слагат високи цели и да ги доближават. Добротата да е техен сателит в живота, да останат правилни на своите правила, да не стопират да творят благополучие с положителните си сърца.
Прекрасните берковски гении Яна, Благовеста и Елица, възпитанички на Ирина Николаева към НЧ „ Иван Вазов - 1972 “, развълнуваха присъстващите с вокалните си осъществявания, а мажоретният състав от 3. ОУ „ Иван Вазов “ с началник Пламена Илиева внесе нюанс на сцената. Най-малките участници в конкуренцията - децата от детските заведения в града, зарадваха публиката с прочувствените си осъществявания - стихотворението „ Надежда “ от детска градина „ Малина “, детска ария от детска градина „ Звънче “ и танц с балони с цветовете на българското знаме на фона песента „ Я кажи ми, облаче ле бяло “ от детска градина „ Пролетна дъга “.
За своите почтени действия и състрадателни сърца номинираните деца получиха самопризнание.
Награди за присъединяване:
ОУ „ Христо Смирненски “
Виктория Витанова - 3.а клас, Анна-Хрисиана Григорова - 3.а клас, Георги Иванов - 4.а клас, Емилияна Иванова - 4.а клас, Зара Кръстева - 4.а клас, Алекс Кръстева - 4.а клас
ОУ „ Иван Вазов “
Бояна Гюрова, 5.а клас, Иван Горанов, 5.а клас, Димитър Маринов, 6.а клас
Даяна Кузманова, 6.а клас, Теодора Заркова, 6.а клас, Радостина Гергова, 6.а клас, Петър Гелов, 6.а клас.
Индивидуални награди:
ОУ „ Христо Смирненски “
Деян Еленков от 2.а клас, Вирджиния Еленкова от 4.б клас, Тони Тодоров от 5.а клас, Лили Стоянова от 3.а клас, Пепина Митова от 4.а клас, Румен Григоров от 7.б клас.
ОУ „ Иван Вазов “
Надежда Иванова от 5.а клас, Иван Горанов от 5.а клас, Нейджъл Рачкова от 6.а клас, Марк Иванов от 6.а клас, Александра Димитрова - 7.а клас и Георги Петров от 7.а клас.
Профилирана гимназия „ Д-р Иван Панов “
Лилия Атанасова от 10.б клас, Александра Лазарова от 10. б клас.
Награди за групово присъединяване:
Детска градина „ Малина “, група „ Маргаритка “ с госпожа Петя Венелинова
Детска градина „ Звънче “, група „ Калинка “ с госпожа Десислава Любомирова.
Детска градина „ Пролетна дъга “, група „ Звънче “ с госпожа Цветанка Христова и госпожа Лилия Димова.
Учениците от 5.б от 3. ОУ „ Иван Вазов “ с класен началник госпожа Костадинка Стефанова.
Учениците от 6.а клас от 3. ОУ „ Иван Вазов “ с класен началник госпожа Пенка Петрова.
Учениците от 5.б клас от 4. ОУ „ Г. С. Раковски “ с класен началник госпожа Р. Янева.
Учениците от 1 до 4 клас от ОУ „ Г.С.Раковски “, село Бързия.
Учениците от 3 клас на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методи “, село Замфирово, с класен началник госпожа Ирина Илиева.
Учениците от 6 клас при ОУ „ Св. Св. Кирил и Методи “, село Замфирово, с класен началник госпожа Давидова.
Учениците от 10.б клас на Лесотехническа професионална гимназия - Берковица, с класен началник инж. Радка Василева.
Силата на положителното е в съпричастността, в състраданието, в милосърдието. Любовта към всяко създание е моторът на живота, силата, която движи вселената. Подадената ръка в сложен миг е най-ценната постъпка, тъй като пази, избавя, поддържа. Всяко положително дело се възнаграждава, всяка добра постъпка се запаметява и единствено с добрина се побеждава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР