Кметът на Батак Петър Паунов излезе в едномесечен болничен и

...
Кметът на Батак Петър Паунов излезе в едномесечен болничен и
Коментари Харесай

Кметът на Батак излезе в болничен, засега остава на поста си

Кметът на Батак Петър Паунов излезе в едномесечен болничен и не се яви на съвещанието на общинския съвет, заяви bTV. 

Главният прокурор разпореди инспекция на сигнала, че кметът на Батак Петър Паунов е възлагал публични поръчки за 580 000 лв. на сина си Крум.

Същевременно Окръжна прокуратура-Пазарджик към този момент внесе в съда обвинителен акт по отношение на Паунов за това, че като кмет е нарушил служебните си отговорности, като е съставил и утвърдил Акт за частна общинска благосъстоятелност, с който трансформирал собствеността на аграрен парцел в местността " Язовир Батак ", зона А, в землището на Батак, обл. Пазарджик, от държавна благосъстоятелност в общинска частна благосъстоятелност.

Общинските съветници от ГЕРБ поискаха оставката на кмета с претекста, че уронва престижа на общината, а настояването трябваше да се внесе в Общинския съвет на днешното съвещание.

Паунов обаче по този начин и не се появи на съвещанието. По закон общинарите могат да се произнесат за оставката на кмета, в случай че той не извършва отговорностите си 6 месеца. 

Отстраняването е допустимо и с решение на прокуратурата, каквото към този момент няма. Така за момента той остава на поста си.

Паунов беше определен за кмет от листата на Българска социалистическа партия, само че от две години не е член на партията.

Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев разяснява пред малкия екран, че когато става дума за потвърдени нарушавания, " няма Българска социалистическа партия, няма ГЕРБ, няма Патриоти ", а който е сгазил закона, би трябвало да носи отговорност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР