Кметът на Асеновград Христо Грудев обяви частично бедствено положение на

...
Кметът на Асеновград Христо Грудев обяви частично бедствено положение на
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград обяви частично бедствено

Кметът на Асеновград Христо Грудев разгласи отчасти бедствено състояние на територията на общината. Причината е зародили два пожара, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация. Единият е в труднодостъпна околност на връх „ Баба “, намиращ се над село Бачково.

Екипи на пожарната и доброволци към този момент се борят със стихията там. Теренът е стръмен и залесен, а достъпът до него по земя е стеснен, допълниха от пресцентъра на пожарната в Пловдив. На помощ е изпратен и хеликоптер от Авиобаза Крумово, посредством който да бъде огледано мястото и да се направи проект какви незабавни гасителни ограничения да бъдат подхванати.



Другият пожар е зародил сред селата Мостово и Врата. Към този миг там огънят е локализиран и няма заплаха за локалното население и гостите на региона. Въпреки това, към местността са ориентирани екипи на пожарната за недопускане разгръщане на огъня.

Доброволно формирование „ Асеневци “ към община Асеновград също е мобилизирано и доброволците са в подготвеност да оказват всевъзможен тип помощ на органите на реда. 



Проведен е и диалог с шефа на общинската болница в града - доктор Мария Даракчиева. 

От общинската болница в Асеновград са в подготвеност да одобряват хора при положение на обгазени или потърпевши, допълниха от общината.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР