Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев посрещна първото, родено асеновградчанче

...
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев посрещна първото, родено асеновградчанче
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград поднесе дарове на първото бебе за 2024 г.

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев посрещна първото, родено асеновградчанче за 2024 година Това е Юлиана Стоянова, появила се на бял свят на 6—ти януари. Младата дама е проплакала тъкмо в 05:19 ч. на Йордановден в родилното поделение на МБАЛ – Асеновград.
 
Бебето се е родило по натурален път, с тегло към 2600 гр. и височина 48 см. По традиция, първото родено бебе – гражданин на общината – получава парична помощ и дарове персонално от кмета. Финансовите средства, в размер на 1000 лева, се отпускат по предложение на администрацията, с решение на Общинския съвет в града.
 
Д-р Грудев сервира хубав букет цветя на майката на бебето Цветелина, а на дребната Юлиана подари огромен плюшен мечок, който да остане за спомен от този трогателен миг. " Честита рожба, дано пораства в спокойно време, здрава, щастлива и безгрижна! ", пожела разчувствуван кметът. На собствен ред, родителите благодариха на община Асеновград и персонално на доктор Христо Грудев за оказаното внимание и благия жест.
 
 Кметът на Асеновград сервира блага на първото бебе за 2024 година Кметът на Асеновград сервира блага на първото бебе за 2024 година Източник: Община Асеновград
Поговорката " Родена с шанс " важи с цялостна мощ за младата девойка. Първи в асеновградската болница проплака дребният Георги. Той се роди в 02:00 ч. на 02.01.24 година След направена информация обаче се оказало, че родителите нямат адресна регистрация на територията на Асеновград и надлежно детето не е гражданин на общината.
 
Майката е записана в с. Болярци, Садово. Така, Юлиана получила своя късмет да бъде удостоена с наградата за първо бебе на 2024 година в община Асеновград. Родителите на момиченцето Цветелина и Христо споделиха, че са били доста прелестно сюрпризирани, когато ги потърсили от администрацията.
 
И обявиха изрично, че паричната помощ ще употребяват напълно за потребностите на Юлиана. Новороденото е втора рожба в фамилията. Тя има малко по-голяма кака – Веселина на 4 година И двете девойки носят имената на своите баби.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР