Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално първият Ковашки

...
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално първият Ковашки
Коментари Харесай

Започна първият Ковашки събор в Асеновград

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев откри публично първият Ковашки събор. Дори той персонално облече работна престилка и ръкавици и сподели на присъстващите в Градския парк, че с готовност и непримиримост всеки може да се научи на ковашката специалност.
 
 
 Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев персонално облече работна престилка и постави ръкавици Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев персонално облече работна престилка и постави ръкавици Източник: Община Асеновград
Д-р Грудев благодари на майсторите, че са избрали Асеновград за хазаин на първото по рода си събитие в страната, от подобен мащаб. И ги увери, че и отсега нататък община Асеновград ще прави всичко допустимо с цел да поддържа затвърждаването на този събор, като част от културния календар на града, а провеждането му да се трансформира в традиция.
 
 Започна първият Ковашки събор в Асеновград Започна първият Ковашки събор в Асеновград Източник: Община Асеновград
Ковачите, от своя страна, връчиха на кмета благодарствено писмо, с което показват своята благодарност и откровена признателност за поддръжката и персоналното подпомагане на градоначалника. Една от задачите на първия ковашки събор в Асеновград е да се запазят и предават на бъдещите генерации занаятчийските умения и обичаи, споделят уредниците.
 
Днешният предпразничен ден в Градския парк продължи с доста изненади за най-малките гости - танци, песни, церемониал на приказните герои и още куп забавни действия. Събитията не престават през целия ден през днешния ден. А на следващия ден Асеновград ще празнува своя празник с още по-богата стратегия, която може да откриете ТУК.
 
ВИДЕО от събитието може да гледате ТУК.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР