Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов вече не е разследван

...
Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов вече не е разследван
Коментари Харесай

Паднаха всички обвиненията срещу кмета на Асеновград

Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов към този момент не е разследван за закононарушения по работа, научи TrafficNews.bg. Софийска градска прокуратура е прекратила следствието против градоначалника, с претекст, че няма задоволително доказателства за осъществени закононарушения. Това съобщи юристът на асеновградския кмет Красимир Алексиев.

Припомняме, че против кмета имаше две обвинявания - едното е обвързвано с контракт за разчистване на дъждоприемни шахти. Другото е за противозаконна смяна на Подробен устройствен план за строителство корист с въздействие, на кооперация в Метошката махала в Асеновград, който е монумент на културата. И двете следствия бяха за злоупотреби в извънредно огромни размери.

През май месец тази година Апелативният съд остави на служба кмета на Асеновград Емил Караиванов и основния проектант Константин Атанасов, откакто удостовери решението на първоинстанционния съд. Според тричленния състав на апелативните магистрати няма доказателства, че двамата обвинени са упражнявали напън на очевидците, нито има предпоставки да окажат подобен.

След това следствието е било трансферирано в Софийска градска прокуратура. Оттам са прекратили следствието, защото е нямало доказателства, че кметът е направил въпросните закононарушения. Под решението са се подписали двама прокурори, на които е било зачислено следствието.

Обвиненията против Вакрил Запрянов, който е притежател на компанията „ Запрянови – 03”, също са били снети. Той бе упрекнат, че е позволил разрушаването на постройка, която била монумент на културата е Метошката махала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР