Кметът, който ще положи клетва пред новите общински съветници от

...
Кметът, който ще положи клетва пред новите общински съветници от
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Няма да ставам премиер след четири години

Кметът, който ще постави клетва пред новите общински съветници от Столичния общински съвет в понеделник, 13 ноември, съобщи, че в този момент е време да се хващат с екипа му за работа, тъй като изборите минаха и трябват действителни дейности. 

Васил Терзиев благодари на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че е дал гласа си за него.  " Не съм непризнателен на Борисов, въпреки всичко пусна глас за мен ", разяснява той.

Отвърна и на рецензиите на президента Румен Радев, който преди вота сподели за претендента на ПП-ДБ и " Спаси София:  " Човек, който предава родителите си, ще съобщи и родината си ".

" Не би трябвало един президент да се занимава с претендент за кмет ", разяснява новият собственик на " Московска " 33 по адрес на Румен Радев. И попита дали един човек, който е основал хиляди работни места и привлякъл вложения, е предател. 

" Не съм непризнателен на Борисов, въпреки всичко пусна глас за мен "

В отговор на въпрос какво помни от 10 ноември 1989 година, какъв му е споменът, Терзиев отговори: " По-скоро безпристрастен ", като изясни, че е бил едвам 11-годишен и не се е вълнувал от политика.

 Новият столичен кмет призна още, че не се тормози от обжалването на резултата от изборите, откакто съдът насрочи дело за идната седмица по искане на изгубилата балотажа с по-малко от 5000 гласа Ваня Григорова.

" Търсим надграждане и смяна на метода на работа в Столична община. Не ни тормози обжалването на изборите от страна на Ваня Григорова, фокусирани сме по подготовката да влезем в ръководство ", съобщи Васил Терзиев. И добави за изхода от делото: " То е и отвън моя надзор, тъй че няма смисъл да се тормозя

По думите му някои от основните инфраструктурни планове би трябвало да бъдат довършени до края на годината.

Васил Терзиев разясни, че предизборната акция е била сложна поради апатията на гласоподавателите.

" Хората отхвърлят да гласоподават и нямат доверие в политическата класа. Всичко се персонализира по просташки метод ", разяснява Терзиев.

Той сложи въпроса за какво въпросът с машините се е сложил тъкмо в петъка преди изборите. Защити и някогашния министър на електронното ръководство, за който актуалният - Александър Йоловски се е оплакал пред председателския съвет в Народно събрание, че го е притискал дружно с Кирил Петков да заобиколи реда с публични поръчки, а непосредствено да даде над 600 млн. на избрани компании.

" Трудно ми е да си показва господин Божанов да е отправял закани към който и да било ", сподели Терзиев по адрес на Божанов, който познавал от доста от дълго време.

" Бяхме фокусирани върху опазването на честността на вота. Прекалено доста неща и разделят, а с цел да решим огромните проблеми на обществото е належащо единодушие ", заключи новият софийски кмет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР