Кметът Иван Портних публикува на профила си в социалните мрежи

...
Кметът Иван Портних публикува на профила си в социалните мрежи
Коментари Харесай

Кметът на Варна с мерки да безопасно получаване на пенсиите и регистрирането в Бюрото по труда

Кметът Иван Портних разгласява на профила си в обществените мрежи нови ограничения за безвредно приемане на пенсиите и регистрациите към Бюрото по труда.

Ето какво написа кметът:
Социални домове получиха от дарения хигиенични и почистващи препарати и материали.Те са разпределени за звено „ Майка и бебе “, за центровете за настаняване от фамилен вид за деца, за дома за възрастни хора „ Гергана “, приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица и за домашния обществен патронаж. Община Варна към този момент достави защитни средства, дезинфектанти за обществените заведения.

Заради предстоящо скупчване на хора в пощенските клонове в дните за разпределяне на пенсии от 7-ми април до 23-ти април, ще осигурим медицински лица и дежурни по места, за съблюдаване на нужния ред и съблюдаване на условията за сигурност, в това число стерилизация

Предложихме помощ на Бюрото по труда, за по-бързо обслужване на жителите. За задачата от понеделник предоставяме за краткотрайно прилагане общинския офис за заплащане на локални налози и такси на пл. " Мусала " (по диагонал на Бюрото). Там хората също ще могат да подават документи за регистрация, по този начин обслужването на жителите ще става по-бързо.

Тъй като доста хора съчетават карантината с пролетните поправки у дома, подсещам, че би трябвало да се съблюдават разпоредбите за звук и за изхвърляне на боклуци. Фирмите не престават да прибират едрогабаритни боклуци до 1 м3 два пъти седмично, като до контейнерите могат да бъдат оставяни шкафове, дивани, столове, матраци, маси, мокети, килими, порти. При по-голямо количество е належащо да се потърси лицензирана компания за превозване до депото в с. Въглен.
Не е позволено слагането до кофите за боклук на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение (печки, климатици, хладилници и др.). То може да бъде предадено безплатно на оползотворяваща организация, с която Община Варна има подписан контракт, посредством подаване на поръчка на тел. 080014100. След включване в графика отпадъкът ще бъде взет от вкъщи на жителите.
Повече информация тук: https://www.varna.bg/bg/452
Категорично е неразрешено да се изхвърлят строителни боклуци до контейнерите – този тип боклук наложително би трябвало да се съобщи на лицензирана компания

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР