Кметът Иван Портних приветства участниците в проекта Рицари в киберпространството“,

...
Кметът Иван Портних приветства участниците в проекта Рицари в киберпространството“,
Коментари Харесай

Община Варна подкрепи проект „Рицари в киберпространството“

Кметът Иван Портних приветства участниците в плана „ Рицари в киберпространството “, който стартира през днешния ден в Младежкия дом във Варна, който се осъществя от Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “ с поддръжката на Община Варна.

„ Убеден съм, че образованието в тази сфера е освен целесъобразно, само че и наложително. Важно е да бъдем осведомени и внимателни, с цел да можем умерено да използваме преимуществата, които ни предлага цифровият свят, сподели кметът. 

Проектът планува в продължение на три месеца да бъдат подготвени 180 студенти, преподаватели, психолози и учители от образователни заведения от Варна, които работят директно с деца и младежи в онлайн среда. 

Лекции и демонстрации по време на образованието ще създадат водещи български специалисти по киберсигурност.  Целта е да се сътвори просветителна общественост - с нужните познания за различаване на рисковете в световната мрежа, която разполага със средства за отговорно и ангажирано деяние при киберинциденти, показват уредниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР