Кметът Фандъкова обърна специално внимание на работата по запазване на

...
Кметът Фандъкова обърна специално внимание на работата по запазване на
Коментари Харесай

Подкрепят Къщата на Гешов с метално покритие, съдът отхвърли жалбата на безхаберния собственик: Кметът

Кметът Фандъкова обърна особено внимание на работата по опазване на къщата на Гешов на бул. Патриарх Евтимий – в миналото тя е съперничела по искра на двореца , само че през последните 20 година се разрушава поради безхаберието на притежателите на обекта:

" Още през 2020г. с констативен протокол бяха предписани краткотрайни спешни ограничения, които за жалост не бяха изпълнени непринудено и в период от притежателя. Затова общината е почнала процедура по наложително осъществяване. След заповед на основния проектант на София стартира разработване на план за изменение на проект за регулация и застрояване (ИПРЗ) и работен организационен проект (РУП). Последва и моя заповед (на Кмета на Столичната община) за предприемане на ограничения за изцяло възобновяване на недвижимата културна полезност.

Вече от основния проектант е издадено позволение за градеж за осъществяване на " Защитно покритие – краткотрайно железно оборудване и спешна консервация на застрашени от заличаване детайли на фасадата на къщата на Гешов ". Разрешението за градеж беше обжалвано, само че към този момент е доказано от съда и следва процедурата за избор на реализатор ”.

Мария Пенчева

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР