Кметъла за заседналия кораб до Камен бряг: Паника, хаотични действия и пълен резил

...
“Няма реален повод да бъде обявено частично извънредно положение на
Коментари Харесай

“Няма реален повод да бъде обявено частично извънредно положение на “Яйлата” от кмета на Каварна Елена Балтаджиева, освен ако Минеков не е там”. бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.

По думите му “Яйлата” е на сушата, където няма нито кораб, нито море. На 30 септември времето е ясно, няма бури, няма торнадо, няма тайфун - няма никаква видима причина за извънредно положение. От това страдали само журналистите, които са на километър и половина и не могат да отразяват какво става. Ето какво разказа той:

“Положението с кораба е мазало. Паднал е на пясъка, не може да се издърпа, трябва да се разтовари, но това не може да стане, защото има три бала вълнение.

Казусът е “Параграф 22”. За да се изкара корабът, трябва да се разтовари, а не може да се разтовари, защото има вълни.

Като беше хубаво времето, чакаха 10 дни и нищо не правеха. И като капак кметицата Балтаджиева обяви частично извънредно положение на... сушата.

И първото, което ме осени, беше, че Минеков е там някъде и заради него е обявено бедствено положение.

Друго нещо. В момента полицията в Каварна е на “Яйлата”, целият ѝ личен състав трябва да стои там.

Това е златно време да се правят кражби в Каварна. Полицаите охраняват чукарите и камънаците. Има и жени сред тях. Граничната полиция стои в морето.

Вече има и световни медии - Ройтерс и други. Научили са, че ситуацията става много тежка и това предизвиква световен медиен интерес.

Но и тях не ги пускат, хората не знаят какво става и защо е обявено частично извънредно положение. Защото на Запад знаят кога и защо се обявява.

Паниката е пълна. Кметицата е обявила щаб, областният управител също. За първи път виждам два щаба. Действията са хаотични, пълен резил.

Аз съм обявявал 4 пъти извънредно положение през зимата, когато имаше снегове и виелици, няма ток, няма вода, нямаше дори как да се доставят хляб и лекарства.

Но при прекрасното време на 30 септември да обявиш извънредно положение и то на сушата... няма нищо общо.

И да насочиш целия ресурс на брега с една единствена цел - да се държат медиите надалеч.

Защото журналистите хванаха момента, когато бе изсипан тор в морето от кораба. Сега нищо не могат да хванат, защото са на километър и половина”.



Откритият при водолазния оглед процеп на носа на кораба е малък, има и 40-50 см протриване на корпуса, но целостта му не е нарушена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР