Кмет, управлявал 47 години, се кандидатира отново. Става дума за

...
Кмет, управлявал 47 години, се кандидатира отново. Става дума за
Коментари Харесай

Кмет, управлявал 47 години, се кандидатира отново

Кмет, управлявал 47 години, се кандидатира още веднъж. Става дума за Делчо Митев, който е на 72 години, само че към момента работи.

Той е отпред на хасковското село Брягово и е най-дълго управлявалият кмет в страната - съвсем половин век е на поста си. Въпреки това Митев не счита да се пенсионира и се кандидатира за още един мандат, тъй като има една несвършена задача, съобщи bTV. 

И тя е да се оправи с казуса с питейната вода в Брягово, която е с доста повишени индикатори на манган. Заради неприятното й качество тя не може да се употребява и се постанова животворната течност да се кара с водоноски. 

Когато Делчо Митев сяда на кметския стол през 1976 година в селото живеят 1516 души, а през днешния ден непрекъснатите му поданици са 516. Тогава като кмет на селска селищна система дава отговор за още 2 села. След идването на демокрацията, той непроменяемо се кандидатира за кмет на Брягово и печели, като се изключи 2003 година, когато губи изборите, само че съдът ги касира и шест месеца по- късно Митев още веднъж е определен за кмет на селото.

На последния локален избор 72-годишният кмет печели балотажа с 20 гласа преднина. 

До 2021 година върхът за най-дълго управлявал кмет бе Крум Георгиев от рилското село Бели Искър - 51 години. Той обаче умря в средата на мандата си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР