Ключови фармацевтични компании не могат да създадат ефективно средство за

...
Ключови фармацевтични компании не могат да създадат ефективно средство за
Коментари Харесай

US микробиолози разказаха за скорошното измиране на човечество, науката все още е безсилна срещу тази напаст

Ключови фармацевтични компании не могат да основат дейно средство за унищожаването на супербактериите написа сп.Nature Biotechnology. Американски микробиолози считат, че отсъствието на благоприятни условия за създаването на антибиотици от ново потомство ще докара до световна покруса - още през 2050 година супербактериите ще причинят гибелта на над 10 милиона души.

Лекари показаха главните смъртоносни закани за човечеството през 21-ви век


Учени от Управлението за биомедицински проучвания на Съединени американски щати предизвестяват, че понастоящем са основани не повече от 12 ефикасни антибиотици, а в това време количеството типовете и видове супербактерии към този момент доближава няколко хиляди.

Ново ужасно заболяване плъзна по света

Изследователите означават, че единствено в Съединени американски щати всяка година от устойчиви към антибиотиците бактерии се заразяват не по-малко от 2 милиона души. Още 23 000 индивида умират всяка години от директните последици от заразяването.

8-годишнно момченце падна от велосипед, одраска се и умря в страшни страдания

Още м.г. Световната здравна организация показа лист с 12 фамилии бактерии, против които би трябвало да се разработят нови антибиотици, като при някои от тях обстановката е освен незабавна, само че даже сериозна.

Списъкът на СЗО сигнализира за потребността от проучвания за основаването на нови антибиотици като предварителна защита пред появяването и развиването на нови нелечими инфекциозни болести.



Рискът е сериозен за 3 фамилии бактерии, към този момент резистентни към съществуващите антибиотици – Ацинетобактер баумани, Псевдомонас аеругиноза и Ентеробактерии.

С висок приоритет са 6 фамилии – Ентерококус фециум, Стафилококус ауреус, Хеликобактер пилори, Кампилобактер, Салмонела и Гонокок.

Като най-слабо застрашаващи в листата са 3 фамилии – Пневмокок, Хемофилус инфлуенце и Шигели.

Набира мощ ново ужасно заболяване, което не се въздейства от антибиотици

През идващите 10 години учените ще се опитат да основат универсално средство за унищожаването на всички видове бактерии в организма на индивида. Едновременно с това може да бъдат доста доработени и усъвършенствани и съществуващите видове антибактериални препарати, с които медиците са лекували пациентите през последните 50 години.

Тази голяма по мащаби научно-изследователска активност обаче изисква колосално финансиране, с цел да бъдат реализирани по-бързо мечтаните резултати по основаването на новите медикаменти.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР