Ключова промяна е била направена в скандалната процедура за покупка

...
Ключова промяна е била направена в скандалната процедура за покупка
Коментари Харесай

Георг Георгиев за скандала с ОЛАФ: Ключова подмяна е била направена при служебния кабинет на Радев

Ключова смяна е била направена в скандалната процедура за покупка на джипове за Министерство на вътрешните работи, с която се захванаха от ОЛАФ и поради която ще връщаме милиони. Промяната е била направена по време на служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев. Дължи отговори, тъй като не съумя да се разграничи от господин Узунов и то на доста по-ранен стадий. Защо не съумя да артикулира тази тематика? Чуваме само звука от разпъващия се политически чадър.
Това съобщи пред bTV зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев във връзка скандалния отчет на Европейската работа за битка с измамите. ОЛАФ е установил съществени нарушавания при социална поръчка за покурка на коли за Министерство на вътрешните работи, като се твърди, че Европейски Съюз е бил ощетен с 6 милиона лв., които България би трябвало да върне.

" Виждам по какъв начин някой си е направи една доста хубава и сладка спекулация, пробвайки се и да замете следите ", уточни Георгиев.

" Всеки, който се занимава с публични поръчки и знае по какъв начин действат, може да види къде е казусът. 2016 година бяха издействани тези милиони. По силата на съглашението написа, че би трябвало да се купят “високопроходими автомобили”. Порочното е фактът, че критериите са сменени. Прави се доста фино - “високопроходими автомобили” се заменя с “автомобили с висока проходимост”. Как тези коли, които са закупени, могат да дават отговор на тежките условия, в които би трябвало да работят? ", уточни Георгиев.

Той още един път изясни и позицията на ГЕРБ и някогашният към този момент вътрешен министър Валентин Радев, който поема ведомството при започване на кабинета " Борисов 3 ". Според позицията договорът е бил подписан, а отводът неосъществим поради произнасянето на две правосъдни инстанции.

" Когато идва постоянното държавно управление има Комисия за защита на конкуренцията и съд и няма процедура, по която договорът да бъде подписан “, заключи ръководителят на младежкото ГЕРБ. От думите му не стана ясно дали има доказателства за тези изказвания.

Според него при създалата се обстановка, а и след голям брой други събития от последните 4 години, е " морална отговорност " на Радев да не се явява на избори за нов мандат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР