Ключова комисия в британския парламент заяви, че Великобритания трябва да

...
Ключова комисия в британския парламент заяви, че Великобритания трябва да
Коментари Харесай

Парламентарна комисия смята, че Лондон трябва да обмисли отсрочване на Брекзит

Ключова комисия в английския парламент съобщи, че Англия би трябвало да прегледа разновидността и за отлагане на Брекзит, тъй като може би няма да има задоволително време, с цел да контракти съглашение с Европейски Съюз, преди датата на която би трябвало да напусне блока след съвсем една година, съобщи Ройтерс.

Британският министър председател Тереза Мей публично осведоми Европейски Съюз, че Англия желае да напусне съюза, като задейства член 50 от Лисабонския контракт на 29 март 2017 година Така тя задейства и противоположното двегодишно преброяване за Брекзит.

Лондон сподели, че желае до октомври да има основа на комерсиално съглашение с Европейски Съюз.

Според комисията по Брекзит в английския парламент този период мъчно ще бъде спазен. Ето за какво Англия би трябвало да изиска " лимитирано удължение " на участието си в Европейски Съюз, добавя комисията в отчет, оповестен в неделя.

В него депутатите оферират и временен интервал от към 2 години, който също да може да бъде удължаван.

Комисията наброява 21 членове от всички партии в Народното събрание. Седем депутати, последователи на Брекзит, обаче не са подкрепили отчета й.

" В късото време, което остава, е мъчно да забележим по какъв начин ще е допустимо да се контракти цялостно особено комерсиално и осигуряващо достъп до пазара съглашение, дружно с редица други контракти, включително за външната политика и съдействието в обраната ", се споделя в отчета.

" Ако основни аспекти на бъдещото партньорство не са контрактувани до октомври, то държавното управление би трябвало да изиска лимитирано удължение на времето по член 50, с цел да подсигурява, че може да бъде контрактувана политическа декларация за бъдещото партньорство, която да е задоволително детайлна и изчерпателна ", се споделя още в документа.

Комисията също така приканва държавното управление да показа обстоен проект за границата сред Северна Ирландия и Ирландия - един от проблематичните моменти в договарянията сред Лондон и Брюксел. Англия сподели, че желае да напусне митническия съюз, само че не желае " твърда " сухопътна граница с митнически инспекции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР