Ключов съюзник на бившия британски премиер Борис Джонсън официално подаде

...
Ключов съюзник на бившия британски премиер Борис Джонсън официално подаде
Коментари Харесай

Ключов съюзник на Борис Джонсън подаде оставка

Ключов съдружник на някогашния английски министър председател Борис Джонсън публично подаде оставка, като в писмото си за оставка насочи язвителна офанзива против неговия правоприемник, съобщи Агенция Франс Прес.


Бившият министър на културата Надин Дорис разгласи желанието си да подаде оставка преди 10 седмици, само че остана член на Народното събрание, до момента в който разследваше за какво ѝ е било отказано място в горната камара.

Дорис ненадейно не получи място в почетния лист на Джонсън за оставка, в който бяха наградени негови съидейници, последователи на Брекзит, и даже забъркани в абсурда " Партигейт ", който способства за рухването му предходната година.

Пропускът провокира обвинявания от лагера на Джонсън за интервенция от страна на Сунак и Даунинг стрийт преди подаването му.

В писмото си за оставка, което разгласява в обществените медии, Дорис упреква Сунак, че е водил офанзиви против нея, вследствие на което " полицията трябваше да посети дома ми и да се свърже с мен няколко пъти заради закани към моята персона ".

" Явно проведените и съвсем ежедневни персонални нападки демонстрират жалкото ниско равнище, до което е стигнало вашето държавно управление ", написа тя.

Тя също по този начин нападна досегашната му работа в държавното управление, като съобщи: " Откакто встъпихте в служба преди една година, страната се ръководи от един зомбиран парламент, в който не се е случило нищо значимо.

" Вие нямате мандат от народа и държавното управление е в обърканост. Пропиляхте положителната воля на нацията, защо? "

Почетните описи за оставка, в които се награждават основни политически съдружници на отиващите си министър-председатели, нормално се махат от техния правоприемник.

Говорителят на Сунак съобщи пред кореспонденти, че е " изцяло погрешно ", че министър-председателят или публични лица са премахнали имена от листата на Джонсън, преди той да бъде изпратен на комисията за инспекция в Камарата на лордовете. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР