Ключов ден за Турция - над 64 млн. избиратели гласуват

...
Ключов ден за Турция - над 64 млн. избиратели гласуват
Коментари Харесай

Екипът на БНТ в Истанбул пред секцията, където гласува президентът Ердоган

Ключов ден за Турция - над 64 млн. гласоподаватели гласоподават на избори 2 в 1. Оспорвана е борбата както за президентския пост, по този начин и за 600-местния Меджлис.

Екипът ни - репортерът Тоня Димитрова и оператора Владимир Богдански, се намира в азиатската част на Истанбул пред учебното заведение, където гласоподава президентът Ердоган. Събралото се голям брой е готово на всичко, с цел да снима своя водач с телефона си. Хората скандираха " Аллах акбар " и неговото име и чакат с неспокойствие да го зърнат онлайн - рядка опция за хората в Истанбул.

В същия миг в Анкара гласоподава съперникът на Ердоган - Кемал Кълъчдароглу. Най-вероятно пред секцията също са се събрали негови последователи и също с неспокойствие чакат да го зърнат онлайн и да му кажат последни думи преди края на изборния ден.

Вотът в Турция стартира в 8:00 часа сутринта. Провежда се в над 190 хиляди секции в цяла Турция. 64 млн. гласоподаватели имат право на глас. Оспорвана е борбата както за президентския пост, по този начин и за 600-местния Меджлис.

С втората бюлетина се гласоподава за парламент, като се състезават 24 политически партии и 151 самостоятелни претенденти за депутати в 600-местния Меджлис. Гласуването ще продължи до 17:00 часа. До момента не са регистрирани произшествия.

Вижте повече в директното включване на Тоня Димитрова и Владимир Богдански от Истанбул
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР