Ключов ден на политическата сцена в Република Северна Македония. От

...
Ключов ден на политическата сцена в Република Северна Македония. От
Коментари Харесай

Наследникът на Зоран Заев ще настоява за начало на преговорите за членство в ЕС

Ключов ден на политическата сцена в Република Северна Македония. От през днешния ден ръководещата партия СДСМ е с нов водач - Димитър Ковачевски.
Oчаква се той да наследи на поста премиера в оставка Зоран Заев. В победната си тирада пред партийния конгрес Ковачевски съобщи, че ще упорства за започване на договаряния за участие на страната му в Европейски Съюз.

Димитър Ковачевски поема лидерския пост в Социалдемократическата партия. 47-годишният нов партиен водач е заместник-министър на финансите, доближен на Зоран Заев. Учил е в Съединените щати, има и специализация в бизнес учебното заведение в Харвард. Преди да влезе в политиката, заема управителни позиции в няколко телекомуникационни компании.
Заедно с премиера в оставка Заев взе участие в договарянията с албанската групировка " Алтернатива " за основаване на ново съдружно държавно управление.

В победната си тирада съобщи, че приоритет за него ще бъдат стопанската система и опазването на здравето. И също - ще упорства Скопие да получи зелена светлина за договаряния за еврочленство.

" Разговаряме с нашите съседи от България. Разговори, учредени на европейски полезности, които доведоха до няколко резолюции, признати от нашия парламент. Надявам се, че ще продължим в този дух, тъй като след 4 поредни положителни оценки от Европейска комисия, в този момент е време Европейски Съюз да ни дефинира дата за първата междуправителствена конференция и за започване на договарянията с Европейски Съюз ", съобщи Димитър Ковачевски, ръководител на СДСМ.

На този декор опозиционната ВМРО-ДПМНЕ преизбра Християн Мицкоски за ръководител.

" Партията ни навлиза в нова ера. Трябва да се активизираме, с цел да достигнем до всички свободомислещи хора в страната ни. Време е за смяна ", съобщи Християн Мицкоски, ръководител на ВМРО-ДПМНЕ.

От ВМРО-ДПМНЕ още веднъж настояха за осъществяване на предварителни парламентарни избори. От СДСМ обаче са оптимисти, че ще съумеят да останат на власт. Очаква се Зоран Заев да се отдръпна от премиерския пост през януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР