„Ключът е в теб“– споделени емоции, споделена отговорност е мотото

...
„Ключът е в теб“– споделени емоции, споделена отговорност е мотото
Коментари Харесай

„Ключът е в теб“ - Песен за споделени емоции и споделена отговорност стои зад социално-отговорната кампания „Алкохолът е лош шофьор“

„ Ключът е в теб “– споделени страсти, споделена отговорност е мотото на акцията „ Алкохолът е неприятен водач “, която за 12-а година повдига обществения проблем в обществото за шофиране след консумация на алкохол.

Целта на акцията през 2020 година е да възобнови публичния разговор за казуса с пътната сигурност, като ангажира младите водачи на възраст сред 18-25+ години, които занапред построяват своите привички за шофиране и държание на пътя.

Тази година социално-отговорната кампанияна „ Каменица “ АД започва по време на летния сезон, когато се следи и най-интензивния трафик в страната, подбуден и от повишеното предпочитание за пътешестване след свалянето на изключителното състояние.

Въпреки месеците със засилени противоепидемични ограничения и лимитирано пътешестване, поради корона вируса, статистиката за пътнотранспортните катастрофи единствено в интервала от януари до юни 2020 година е извънредно стряскаща. На територията на страната са настъпили 2371 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които са починали 173 душии са ранени 2945 участници в придвижването по пътищата по данни на Министерство на вътрешните работи.

От общо 518 регистрирани ПТП-та, провокирани в резултат приложимост на алкохол, за интервала 01 януари – 10 август 2020 година, 100 са осъществени от лица сред 18 и 25 години. Статистиката за пътнотранспортни катастрофи измежду младите водачи на леки коли по данни на Министерство на вътрешните работи също е показателна за казуса в обществото и потребността от разговор с младите водачи. От общо 245регистрирани ПТП-та за интервала 01 май – 10 август 2020, 51са осъществени от хора сред 18 и 25 години, като всеки един от тях е седнал зад кормилото след приложимост на алкохол.

Ето за какво през 2020 година задачата на „ Алкохолът е неприятен шофьор-Ключът е в теб " е да покаже положителния образец –как можем да се забавляваме и споделяме страсти, само че какъв брой е значимо и да споделяме отговорност към себе си и околните си, и в никакъв случай да не сядаме зад кормилото след консумация на алкохол. Целият звук на акцията е пресен, летен и положителен, с което главно младите свързват лятото - заниманието, ваканционното въодушевление и желанието за независимост.

Креативният метод към „ Алкохолът е неприятен водач “ 2020 е изразен посредством особено основаната ария „ Ключът е в теб “. Тя носи посланията на идеята за виновната консумация и виновното шофиране, като ясно декларира позицията на акцията - "...не би трябвало да забравяме, че някой чака у дома... ", „ жив и здрав да се прибирам " и "пил да не карам ".

Създатели на песента са група Le’Push, които са от Пловдив – родният град и на „ Каменица “. Текстът и аранжиментът е на младите пловдивски музиканти - Константин Христов и Кристиан Желев, които споделят, че за тях е била изключителна привилегия и наслаждение да се включат в създаването на специфичен летен шлагер със обществено обръщение, нещо което имат вяра, че ще доближи до младежите и ще способства за това да ги направи по-отговорни и деликатни в това в никакъв случай да не сядат зад кормилото, откакто са консумирали алкохол.

„ Българският Червен кръст за поредна година поддържа самодейността „ Алкохолът е неприятен водач – Ключът е в теб”. Нашата организация работи интензивно за предварителна защита на пътния травматизъм, организира курсове по първадолекарска помощ, посредством своя дарителски фонд подкрепя деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи.

Тазгодишното издание на социално-отговорната акция на нашите дългогодишни сътрудници „ Каменица” АД, ориентирано към младите водачи, е опция още веднъж да обединим напъните си и да напомним на хората какъв брой е значимо да бъдем деликатни, рационални и виновни на пътя. Отговорни както за личния си живот, по този начин и за живота на другите. “, разяснява ръководителят на БЧК, Акад. Христо Григоров, доктор х. к.

Чрез акцията си от „ Каменица “ АД приканват всички да прегърнат тази идея, тъй като само дружно като едно общество и един тим можем да се борим за реализиране на 0 жертви и 0 произшествия на пътя в резултат приложимост на алкохол. Кампанията „ Алкохолът е неприятен водач “ е част от „ Нашият отпечатък “ (Our Imprint) - дълготрайната политика за стабилно развиване на компанията и нейната майка Молсън Корс, която се разпростира в три съществени стълба –отговорна консумация, стабилно произвеждане и принос към обществата, в които живеем и работим.

Чуйте песента „ Ключът е в теб “ и подкрепете акцията „ Алкохолът е неприятен водач “, като припознаете идеята, зад която застават те, а точно виновната консумация и виновното шофиране. Защото ключът е във всеки един от нас.

Линк към песента във Фейсбук страницата на акцията:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР