Клубовете в плувния спорт в Бургас се сграбчиха за гушите,

...
Клубовете в плувния спорт в Бургас се сграбчиха за гушите,
Коментари Харесай

Грандиозен скандал! Избухна война в плуването заради измами с възрастта

Клубовете в плувния спорт в Бургас се сграбчиха за гушите, а захватката може да е смъртоносна за част от тях. Напрежението, което тлее от години, към този момент ескалира и следствията наподобява ще бъдат унищожителни.

Два от бургаските клубове – Семеен кодекс „ Акулите ” и ПК „ Метропол ” са изпратили писмо до Община Бургас и Министерството на младежта и спорта, с което молят да се премисли финансирането на конкурентния им клуб ПК „ Бриз ”, написа flagman.bg. Причината, съгласно тях, е нерегламентирано потребление на състезатели, което водело до струпване на медали с машинация, а оттова и финансирането за въпросния клуб се увеличавало.

В докладната е разказан случай от съревнование в Благоевград за деца до 12 години. Според подателите на жалбата Соня Стойчева, треньор в ПК „ Бриз ”, е употребила непозволено двама състезатели в тази възрастова група. Тя била прикривана от сина си Янко Стойчев (на снимката), който бил арбитър.  Семеен кодекс „ Акулите ” и ПК „ Метропол ” са подали тъжба до федерацията, която по думите им открила, че има нарушаване и дисквалифицирала момчетата.

„ Ние от Семеен кодекс „ Акулите ” и ПК „ Метропол ” желаеме да се разграничим от Соня Стойчева и Янко Стойчев. Смятаме техните дейности за обидни и аморални. Тези дейности са система за ПК „ Бриз ” при непозволеното трупане на точки на надпревари. На базата на тях се получава финансиране от Община Бургас и Министерството на младежта и спорта. Треньорите на ПК „ Бриз ” са осъдени с последно предизвестие от федерацията, а след надпреварата в Благоевград правата им може и да бъдат спрени ”, пишат в писмото си до Община Бургас.

Те упорстват да се прегледа „ порочната процедура ” и да се подхващат ограничения. Под последното клубовете евентуално визират прекъсването на общинската дотация за ПК „ Бриз ”.

ПК " Бриз " от години настояват, че са атакувани от съперници, тъй като имат най-вече състезатели и най-вече триумфи. Подобна тъжба не е първата, само че до този миг с проблема се занимаваше главно федерацията по плуване. 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР