Клубовете от Висшата лига одобриха астрономически прощален бонус за СкъдаморДългогодишният

...
Клубовете от Висшата лига одобриха астрономически прощален бонус за СкъдаморДългогодишният
Коментари Харесай

Клубовете от Висшата лига одобриха астрономически прощален бонус за Скъдамор

Клубовете от Висшата лига утвърдиха астрономически сетен бонус за Скъдамор
Дългогодишният изпълнителен шеф на Висшата лига Ричард Скъдамор ще получи
бонус от 5 милиона паунда като сетен подарък. Астрономическата сума бе утвърдена през днешния ден на заседание на ръководителите на всички 20 клуба от Висшата лига.

От Висшата лига споделят, че 59-годишният Скъдамор получава
бонуса като "признание за изключителната работа, която е приключил в последните 19 години и неизмеримия му принос за триумфа на лигата". Така нареченото "златно прощаване" породи неодобрение измежду футболните почитатели в последните дни, само че все пак през днешния ден е било утвърдено от самите клубове. Скъдамор ще получи бонуса на вноски в идващите три години, като ще подпише контракт, че няма да поема избрани постове.

От Асоциацията на футболните почитатели показаха възмущението си. "Клубовете от Висшата лига постоянно са казвали на фенските организации, че бюджетите са прецизно планувани авансово и няма остатъци от пари, които просто стоят някъде, макар скъпите контракти за телевизионни права. В същото време неудобствата за лоялните последователи от смяната на програмата на мачовете не престават, като това постоянно води до финансови загуби от планувани пътувания. Сега се оказва, че клубовете могат да бръкнат под възглавницата на дивана и да извадят 250 хиляди паунда от там с едно тракване на пръсти", се споделя в формалната позиция на организацията.

Като все включат всички заплати и
бонуси, до този миг Ричард Скъдамор е проработил 26 милиона паунда за ръководството на Висшата лига от 1999-та година насам, като тази сума ще нарасне на 24 милиона с планувания сетен бонус.

Скъдамор ще бъде заместен отпред на Висшата лига от Сюзана Динадж. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР