Клубните лекари и Асоциацията на футболистите в Италия обявиха, че

...
Клубните лекари и Асоциацията на футболистите в Италия обявиха, че
Коментари Харесай

Медиците и играчите в Серия А плашат със стачка

Клубните лекари и Асоциацията на футболистите в Италия оповестиха, че са подготвени да стартират протестни дейности, в случай че тренировките на тимовете в Серия " А " бъдат възобновени прекомерно рано, преди да е отминала рецесията с ковид в страната. Медиците и играчите пуснаха изказвания, с които декларират ясно своите планове.

" Имайки поради сериозното развиване на инфекцията с COVID-19 по света и все по-сериозното разпространяване на болестта измежду футболистите и треньорските щабове, медиците в Серия " А " заявяваме, че ще вземем ограничения да защитим всички чиновници в тимовете, в случай че подготвителният развой и останалите групови събирания бъдат възобновени прекомерно скоро. Единодушно съветваме, че тренировките не трябва да се възобновяват преди да има очевидно усъвършенстване на изключителната обстановка в страната ", оповестиха от лекарския профсъюз.  Отлагат Серия " А " с още един месец?

Докторът на Лацио Иво Пулчини даже бе още по-краен: " Някои сътрудници са привикани още в понеделник на среща с шефовете, които упорстват за възобновяване на тренировките. Това е доста притеснително, когато става дума за предотвратяване на здравето на всички. Ако тренировките бъдат възобновени, ние сме подготвени единомислещо да подадем оставка и да напуснем своите клубове ".
 Заразените играчи на Сампдория станаха седем
Асоциацията на футболистите също пусна особено изказване по въпроса.

" Въпреки напътствията на премиера за взимане на незабавни ограничения за ограничение на болестта, ние сме тъжни да научим, че някои клубове се държат безконтролно, без да се съобразаявт с локалните и интернационалните рекомендации, като не престават да карат играчите да упражняват на дребни групи, или пък са привиквани да им бъде мерена температурата всеки ден. Да караш играчите да напущат домовете си и да се срещат с други хора за нещо, което може да създадат сами в дома си и да съобщат по телефона, е срамно и безконтролно. Да карат спортистите да упражняват и да бъдат в оптимална форма, в случай, че шампионата ще се възобнови най-рано в средата на април. Явно някои хора живеят на друга планета. И най-после, има случаи, в които играчи са заплашвани, тъй като отхвърлят да понижат заплатите си, значи към този момент копаем дъното от позиция на достолепие. Да обобщим, в Италия към момента има клубове, които или са срамни и безотговорни, или живеят на Марс, или им липсва обикновено достолепие ", написаха от асоциацията на играчите.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР