Клишетата, които използваме в комуникацията с децата, няма как да

...
Клишетата, които използваме в комуникацията с децата, няма как да
Коментари Харесай

6 неща, които не трябва да казваме на детето

Клишетата, които използваме в връзката с децата, няма по какъв начин да им оказват помощ да схванат какво тъкмо им споделяме и чакаме от тях. Те се одобряват по-скоро като отрицателни послания и разочароващи изказвания. Понякога точно тези тежки думи могат да доведат до бъдещи проблеми.

В този ред на мисли, ето 6 неща, които е добре да избягвате да казвате на детето:

1. Нищо ти няма
Когато детето падне и се нарани, споделяме " нищо ти няма " за да умаловажим вредите и във физически, и в прочувствен проект за него. Но в действителност не се случва това. Детето осъзнава, че вие въобще не разбирате по какъв начин се усеща то.

Показването на емпатия в тази ситуация е по-добрият метод. Винаги, когато някой схваща възприятията или физическото ни положение, се оправяме по-добре с последствията от тях.

2. Другите го могат
Да сравнявате хлапето с неговите връстници е едно от най-лошите неща, които може да му аргументите. Не използвайте другите като мерило за триумфа на вашето дете. Това може да докара до проблеми със самочувствието, увереността му и други сходни.

По-добре обяснете, че то има капацитета да превъзмогне предизвикването и го преведете през няколко, по-малки стъпки към триумфа. Кажете му, че това се назовава работа по въпроса, за която е нужно самообладание и поредност.

3. Повече никаква игра
Да, играчките са пръснати на всички места из стаята и в този миг заповедта " в случай че не ги прибереш по местата, повече няма да играеш с тях " не прави никаква работа. Освен една - детето схваща, че няма да го обичате, в случай че не следва инструкциите ви. Но резултат - никакъв.

Вместо това му кажете, че, в случай че не си прибере играчките по местата, те ще излязат от стаята през нощта, с цел да си търсят мястото, където по принцип спят. Така че е по-добре да ги постави да спят в този момент.

4. Престани!
За децата е напълно естествено да упорстват за нещо дълготрайно и дразнещо. Съвсем естествено за възрастните е в сходни моменти нервите им да не устоят и да кажат изречение от рода на: " Престани незабавно, тъй като... " Което единствено по себе си съдържа опасност, а тя единствено може да усложни обстановката. Обикновено нещата, за които децата упорстват, са предсказуеми (смартфон, бонбонки, друго не позволено).

Тогава подходете тактически и авансово измислете няколко разсейващи настоятелното дете обстановки или неща.

5. Заради теб ще закъснея
Паниката на утринното излизане е постоянно срещана. Както и детското тръшкане на вратата, когато сте на косъм от закъснението за детската, а след това и за работа. Подканването да побързат демотивира по всякакъв начин дребните хора - те към този момент носят виновността за всеобщото забавяне, а в случай че им повишите и звук, това ще ги направи още по-нервни и несъответстващи.

Едно от най-хубавите решения в тази ситуация е да сте станали час преди тях и да сте 100% подготвени с всичко, което би трябвало да се свърши сутринта, и 90% с това, което е допустимо да се случи в последните минути. Успех. 

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР