Клипът на песента Чичо Вова, в кято деца обещават да

...
Клипът на песента Чичо Вова, в кято деца обещават да
Коментари Харесай

След песента за "чичо Вова": Политически бракониери в Русия вадят детски хайвер

Клипът на песента " Чичо Вова ", в кято деца дават обещание да тръгнат " в финален пердах " по заповед на президента Владимир Путин, бе коментиран през днешния ден от представителя на Кремъл като " демонстрация на благосклонност " към президента, заяви организация " Интерфакс ".

Дмитрий Песков добави, че не е гледал записа с кадети от Волгоград, само че изясни, че " има най-различни прояви на благосклонности - и измежду възрастните, и измежду младото потомство - най-различни начини на изрязаване на благосклонности към президента ".

Пеещата дружно с кадетите от сласове за бъдещи служители на реда Анна Ковичко е народен представител от ръководещата партия " Единна Русия " и член на комисията по въпросите на фамилията, дамите и децата. Във вторник тя написа на страницата си във " Фесбук ", че песента била известна в града, който тя дефинира като " неофициална столица на патриотизма ".

Тя декларира, че " безусловно болшинство " от жителите на региона абсолютно подкрепяли Путин, а смисълът на песента е, че " на всички ни доста е необходим МИР - за нашата ВЕЛИКА РУСИЯ и, несъмнено, за нашия ПРЕЗИДЕНТ, както и че би трябвало да се учим да обичаме Родината и да сме подготвени да я браним! "

Инициативата за клипа, в който деца пеят по какъв начин ще са подготвени да загинат и за това да върнат Аляска в рамките на Русия, провокира и голям брой рецензии - в медии и обществени мрежи. Една от тях пристигна от страниците на " Московски комсомолец ", където журналистът Александър Минкин я назова " Политически бракониери в Русия вадят детски хайвер ".

Под формата навън писмо до президента той написа:

" На екрана се редуват ту нежни деца с солидна депутатка в центъра, ту позлатени куполи, Родината-майка с меч, други руски паметници от войната, танкове по Червения площад, бойни самолети в небето и бойни кораби в морето. А когато детският хор (с все тази същата плътна дама в центъра) се реалокира в студиото, родното изчезва. Слушалките са AKG K-55 от Австрия, поп-филтърът Shure е от Съединени американски щати, микрофоните - и те са американски. (...)

В песента се пее по какъв начин цялото човечество било паднало в ръцете на хегемон, " Но господин Президент, хегемонът (както са ни учили в училище) е работническата класа. Тя няколко пъти се е докопвала до буржоата и е допустимо да го направи отново. Не е несъмнено, че в този миг хегемонът ще направи разлика сред депутатите и буржоата.

Вече половин година не престават воплите на възмущение за това, че " Навални е завладял децата в мрежата си ". Става думаза младежта, излязла през март и юни по улиците на Русия. Тези " дребни рибки " бяха на възраст сред 16 и 20 години. Ако това са " дребни рички ", то с депутата Ковичко враждебен марш пеят одеве излюпилите се от хайвера. (...)

 След песента за

Това не е нелепостта на един народен представител, а държавна воля. Управляващата партия знае на какво би трябвало да су образова, какво да се пее и по какъв начин да се възпитава. Да оближат по-старателно е задача на възрастните угодници и подмазвачи. А децата? Просто са ги употребявали. Просто са им кнаредели да научат грозни думи и да пеят, правейки страховити лица. Ако изгледате клипа, ще видите, че на някои момиченца им се получава. (...)

" А резултатът? Западът няма да чуе тези закани. а и да ги чуе, няма да се уплаши. Ако властта пуска в ефира детски враждебен вик, значи на възрастните им се изчерпват причините.

Съдейки по отзивите в интернет, едвам 5-10 % са одобрили този клип. А 90-95 % са изпитали омерзение, което не са се побояли да формулират, освен това излизайки от цензурната лексика.

Хайде без идеологизиране, без морализаротстване (тук и дума не може да става за морал). Дайте да си приказваме прагматично. Г-н президент, по-добре ли ви стана? Повиши ли се рейтингът ви? Увеличи ли се любовта на народа към " чичо Вова "?

Беззъб хлапак пее за завръщането на Аляска в родното пристанище. Би трябвало бракониерите, които са употребявали детето да користните си цели, да бъдат откарани под ескорт в ареста. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР