Клиниката по ортопедия и травматология на университетската МБАЛ Света Анна

...
Клиниката по ортопедия и травматология на университетската МБАЛ Света Анна
Коментари Харесай

В МБАЛ Света Анна“ оперират безкръвно лакти, китки и глезени

Клиниката по ортопедия и травматология на университетската МБАЛ " Света Анна - Варна " към този момент е измежду най-модерно оборудваните за артроскопско лекуване звена в страната.
Днес ректорът на Медицински университет " Проф. Параскев Стоянов " проф. доктор Красимир Иванов и началникът на катедрата по ортопедия и травматология в МУ - доцент доктор Димитър Райков показаха най-новото закупено съоръжение за безкръвни интервенции на стави.

Допълнителният инструментариум към дареното преди година от Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " - Варна високотехнологично артроскопско съоръжение е следващ стадий от програмата ни за повишение качеството на образование на студенти, специализанти и докторанти и в унисон с политиката на МУ - Варна за вложения във високотехнологично опазване на здравето в морската столица, сподели ректорът на висшето учебно заведение проф. доктор Красимир Иванов.

Професорът не скри, че университетът има упоритости да обезпечи за своите ученици и съвременни симулатори, в които в границите на образованието си те да проиграват всевъзможни обстановки, свързани с практическата им активност като лекари в действителна среда.
Новата настройка е последно потомство и Варна е измежду дребното български градове, разполагащи с подобен клас съоръжение, изясни доцент доктор Димитър Райков.

Допълнителният инструментариум, възложен на профилираната клиника в МБАЛ " Света Анна - Варна ", която е и база за образование на студенти, ще дава опция за артроскопия на дребните стави - глезенна, лакътна и гривнена, изясни още доцент Райков.

Това ще даде доста нови благоприятни условия за безкръвно лекуване на пациентите на клиниката и ще облекчи доста работата на хирурзите, посочи експертът. Част от новата настройка е и артроскопска помпа, която ще усъвършенства работата в операционната зала и ще даде по-голяма експедитивност и акуратност на хирургическите интервенции.

Занятията на студентите, които минават през образование в университетската база в болница " Св. Анна - Варна ", ще се организират в обновените със средства на здравното заведение и оборудвани със съдействието на МУ - Варна две нови зали. Новият инструментариум е на стойност 70 000 лева, прецизираха от МУ - Варна. Година след първия стадий от университетската инвестицията в артроскопска инсталация за МБАЛ " Света Анна ", в Клиниката с нея сполучливо са оперирани 191 заболели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР