Клиничната картина на депресията не се изчерпва само до тъгата,

...
Клиничната картина на депресията не се изчерпва само до тъгата,
Коментари Харесай

Как тялото ни подсказва, че сме в депресия

Клиничната картина на депресията не се изчерпва единствено до тъгата, както доста хора мислят. Тя визира цялото ни тяло, като тя може да засегне някои функционалности на организма ни и много съществено. 

Ето и кои са признаците, които подсказват, че най-вероятно се намирате в меланхолия.

Умора

Хората в меланхолия се изтощават даже от най-малките ежедневни неща. Това не е като онази отмалялост от безсилие, а е непрестанно положение. Умората от меланхолия е по-тежка и по-различна от всяка друга. При нея тялото се усеща по-тежко и по-подуто, мъчно за напредване.

Промяна в апетита

При другите пациенти това се следи друго. При някои има неизразим вълчи апетит, при други има понижаване, а при трети въобще няма предпочитание за хранене.

Болки в ставите

На пръв взор можете да си помислите, че сред болките в ставите и депресията няма нищо общо. Това не е по този начин, изключително в случай че и останалите признаци участват.

Тези болки са присъщи за артрит, само че в тази ситуация това са разследване от натрупването на хормоните на напрежението, които са андрогени и стероидни съединения по характера си. Това са биохимикали, които имат свойството да разрушават костите. Възпалението, което те предизвикват, създава болки.

В някои случаи даже се стига до оперативно лекуване на ставите. До там се стига, когато това инфектиране не е хванато на време.

Чести главоболия

Когато имате непрекъснато главоболие и не стопира, това може да бъде знак, че има меланхолия. То стартира от врата и минава към всички мускули на главата. Може да обхване разнообразни области. В множеството случаи се бърка с мигрената

Проблеми с храносмилателната система

Емоциите са директно свързани с храносмилането. Те могат да провокират занимателен метаболизъм, запек, диария, трупане на мазнини региона на корема.

Промяна на настроенията

Понякога депресията може да се показва с внезапна смяна на настроенията и липса на предпочитание, за каквото и да е. В такива случаи нормално желаете да сте сами, нямате предпочитание за излизане, да вършите даже неща у дома. Ходите на работа по обвързване, само че и там не се удовлетворявате. Понякога това положение минава с дни, а различен път можете да бъдете капан на депресията с месеци.

Ако забележите такива промени в положението си, то се обърнете към експерт. Не чакайте, тъй като колкото повече чакате, толкоз по-трудно ще стане излизането от депресията.

Когато е хваната първоначално, даже диалози с психолог могат да оказват помощ, без да се постанова да пиете медикаменти. Ако пък се забавите, то може да бъдете назначени на терапия с антидепресанти и тогава лекуването може да се удължи за неопределен срок.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР