Климатолозите предупреждават, че все по-често ще ставаме свидетели на природни

...
Климатолозите предупреждават, че все по-често ще ставаме свидетели на природни
Коментари Харесай

Климатолози предупреждават за страшна бежанска вълна към Европа

Климатолозите предизвестяват, че все по-често ще ставаме очевидци на естествени катаклизми. Над 140 милиона души от 3 разрастващи се района в света може да мигрират до 2050 година, с цел да избягат от резултатите на климатичните промени. Това демонстрират последните данни на Световната банка, оповестява bTV.

Европа е застрашена от талази климатични бежанци от Близкия изток и Африка. Северна Америка има проблем с живеещите в Аляска, а в Южна Америка бежанците идват от островните страни.

Намаляване на селскостопанската продукция поради сушата, дефицитът на вода и повишението на равнището на водните басейни са аргументите за всеобщата миграция към Европа през последните години.

„ Южните елементи на Гърция, Италия и Испания ще бъдат много наранени от сушите и се чака пренасяне, по този начин да се каже нагледно, на север на тяхното население”, изясни климатологът Зорница Спасова.

Средно на година климатичните бежанци са 261 млн. Те бягат освен от небогати и изостанали елементи на света.

Италианката Мима Чироне дълго е живяла в дъждовния и тъмен Лондон, а англичанът Пол Уолич е бил морски капитан. Техният нов дом е родопско село.

„ Да живееш тук през зимата в действителност е доста хубаво. Студено е, само че доста хубаво”, безапелационен е Пол Уолич.

„ Прекрасно, доста е хубаво, тъй като има синьо небе. В Лондон всеки ден е дъждовно и сиво, а тук е хубаво, прелестно за душата, слънчево и синьо”, показа Мима Чироне.

Тувалу е тихоокеанска страна с население от 12 373 души, което непрекъснато понижава, тъй като ниските коралови острови, заливани от океана, обезлюдяват.

Климатичните бежанци към момента нямат формален статут, за разлика от мигрантите по стопански и политически аргументи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР