Климатичните условия и температурата на въздуха нямат отношение към развитието

...
Климатичните условия и температурата на въздуха нямат отношение към развитието
Коментари Харесай

Ще изчезне ли Covid-19 през лятото

Климатичните условия и температурата на въздуха нямат отношение към развиването на пандемията. Това са открили канадски учени, които са анализирали мартенската статистика на темповете на разпространяване на ковид в разнообразни райони на света, съобщава изданието на Канадската здравна асоциация. 

" Вирусът няма да изчезне през лятото, както мнозина се надяват. Това би трябвало да се разбере. От друга страна нашите наблюдения сочат, че строгостта на ограничаващите ограничения е в директна взаимозависимост със скоростта на разпространяването на болестта. Засега това е единственият ефикасен способ за битка с Ковид-19 и е доста значимо той да бъде поддържан ", декларира епидемиоложка Дион Гесинк от канадския Западен университет и началник на пресслужбата на изданието, представена от Българска телеграфна агенция.

Канадските епидемиолози са обобщили резултатите от медицинските служби на 144 страни и райони в света, когато броят на заболелите от Ковид-19 достигнал 375 хиляди души. Използвайки тези данни учените пресметнали темповете на разпространяване на вируса в обособените страни, ситуирани на разнообразни ширини, като сравнили броя на болните на 20 и 27 март. Тези цифри епидемиолозите съпоставили с карантинните ограничения, спазвани в тези страни и с това по какъв начин се е променяла климатичната конюнктура. Специалистите не разкрили никаква взаимозависимост сред географското разположение и темповете на развиване на епидемията. Това важи както за страните от Европа и Азия, по този начин и тези от Северна и Южна Америка, за страните от Африка. Нямали въздействие процентът на мокрота на въздуха, равнището на урбанизация, разноските за опазване на здравето или изражението на брутния вътрешен артикул на изследваните страни.

Затлъстяването усилва риска от настъпване на гибел при затруднения от Covid-19

Известно е, че затлъстяването усилва риска при редица болести, в това число сърдечни такива, рак и диабет вид 2.

Ранните изследвания сочат, че обстановката с Covid-19 е идентична. В изследване на близо 17 000 пациенти с Covid-19 в Обединеното кралство, тези, които страдат от затлъстяване - с показател на телесна маса (ИТМ) над 30 - имат 33% по-голям риск от гибел по отношение на тези, които не са затлъстели.

Руски лекари работят без защитни маски

Разследване на BBC и диалози на техен кореспондент с лекари от болница в съветски град, намиращ се на 1 400 км. от Москва, демонстрираха, че лекарите там работят без защитни маски, макар, че има доказани случаи на ковид. Болниците там са постоянно остарели и недобре оборудвани, а в този момент са се трансформирали в " горещи точки " на инфекцията. Броят на медицинските служащи, които се разболяват и умират също нараства.

Президентът Путин призна, че има дефицит на ЛПС и подреди увеличение на производството. Но даже и в този момент доста съветски здравни чиновници се опасяват да се оплакват обществено.

Страната регистрира над 10 000 позитивни проби за 5-и следващ ден, като на 7 май те доближиха рекордните 11 231. С това общо доказаните случаи на Covid-19 в страната надвишават 187 000, а броят на жертвите е малко над 1 700.

До 190 000 души в цяла Африка биха могли да умрат през първата година от пандемията

Това ще се случи, в случай че ограниченията за ограничение се провалят, предизвестява Световната здравна организация (СЗО).

Новото проучване също планува епидемията тук-там да продължи няколко години.

Кметът на Милано в смут от всеобщи разходки

Кметът на Милано Бепе Сала изрази ужаса си от публикувани в обществените мрежи фотоси на голям брой локални поданици, които се разхождат в италианския град, макар рестриктивните мерки, които към момента изискват обществено разграничаване. Италия е една от страните, които разпуснаха част от ограничаващите ограничения.

В четвъртък вечерта доста хора бяха видяни да се разхождат по каналите на Милано, до момента в който заведенията за хранене и питейните заведения не престават да оказват напън върху държавното управление да се отворят още веднъж.

Президентът на Бразилия продължава да отхвърля опасността от Covid-19

Положителните проби от ковид Covid-19 в Бразилия са нарастнали до над 136 000, от които повече от 9 200 са умряли.

Въпреки това президентът на страната Жаир Болсонаро сподели по-рано тази седмица, че съгласно него " най-лошото е минало ", само че защото броят на инфектираните и този на смъртните случаи продължава да нараства, доста здравни специалисти се притесняват, че най-лошото занапред следва.

На 6 май страната регистрира рекордните 11 896 позитивни проби и 667 умряли, а през вчерашния ден те спаднаха до 9 082 нови болести и 600 смъртни случая. 

В международен мащаб броят на новозаразените за 7 май също леко нарастна от 95 325 на 6 май до 96 262. С това общият брой на доказаните случаи на Covid-19 в международен мащаб доближи съвсем 4 милиона (3,94 млн.).

За миналия ден се следи лек спад при умрелите поради затруднения от вируса, които бяха 5 589 души, по отношение на 6 811 на 6 май. Така общо умрелите поради Covid-19 в международен мащаб  надвишават 271 000 души. 

Оздравелите от вируса по света са над 1,3 милиона души, а малко под 50 000 от интензивно болните са в сериозно за здравето им положение.

Съединени американски щати през вчерашния ден регистрираха 29 531 новозаразени, по отношение на 25 459 на 6 май и 2 129 смъртни случая, по отношение на 2 528 на 6 май. Така общо в Щатите досега са регистрирани съвсем 1,3 милиона позитивни проби и 77 000 жертви на вируса.

Саудитска Арабия регистрира 20-и следващ ден с растеж на новозаразените за 1 денонощие, като на 7 май позитивните проби доближиха рекордните 1 793. Общо там са регистрирани над 35 000 случая на Covid-19 и 229 жертви.

Мексико също записва рекордните 1 609 новозаразени на 7 май, по отношение на рекордните преди този момент 1 515 души на 2 май. На 6 май страната записва рекорден брой умряли от затруднения от вируса - 236 души, по отношение на 197 на 7 май. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР