Климатичните мигранти се реалност и това е бъдещето на световната

...
Климатичните мигранти се реалност и това е бъдещето на световната
Коментари Харесай

Мариана Банчева: Все повече територии ще стават негодни за обитаване

Климатичните мигранти се действителност и това е бъдещето на международната миграция – това е неизбежно, защото от ден на ден територии ще стават негодни за обитаване. Климатичните промени са били мотиви за пораждане или загиване на империи “. Това сподели просветителният специалист Мариана Банчева в " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “. Тя описа за конференцията " Променяме се с климата “, в която взе участие. Тя се организира на национално равнище. Идеята на плана е да сътвори налични и потребни запаси, които да се употребяват за образованието, обвързвано с климатичните промени, посочи Банчева.

" Информационният и учебен портал КЛИМАТЪТ е основан точно за да образова родители, учители и възпитаници по тематиката за климатичните промени. Става дума за информация, която да се употребява във всевъзможни разновидности на наложителната, профилираната или избираемата подготовка. Той може да се употребява и за реализиране на независими цивилен начинания за запазване на околната среда “, посочи Мариана Банчева.

" Създадохме и обучителни стратегии за учители с няколко фокуса. Те са въздействието на климатичните промени върху околната среда, върху здравето и стопанската система. Още подценяваме резултата на повишението на световната температура върху нашето здраве, само че той е извънредно сериозен “.

УНИЦЕФ излезе с разбор на методите, по които климатичните промени засягат живота на големи групи деца по света. В края на предходната година международните политически водачи се съгласиха още веднъж, че климатът е световен въпрос, на който би трябвало да обръщаме внимание, напомни Банчева. " Проектът разрешава на децата интензивно да вземат участие в използване на изследователския метод към климата. 25 просветителни институции се включиха в самодейността “, описа още просветителният специалист.

Образователен модул в границите на плана включва 14 просветителни сюжета и 200 действия, които учителите могат да практикуват с учениците си по отношение на горите, селското стопанство, туризма, водните запаси, градската среда – все аспекти, свързани с климата. Той среща учениците с ограниченията за битка с последствията от климатичните промени, които се подхващат на международно равнище, разясни Банчева. Обучителни видеа се употребяват като подтикващ материал, който да предизвика интереса към тематиката климат.

" Може ли обособеният човек да направи нещо в битката с климатичните промени? Всеки би трябвало да си зададе този въпрос. От 263-ма подготвени учители в границите на плана нямаше образование, в което хората да не кажат " Научих нещо, което не знаех до този миг “. Лошите неща се случват не поради дейностите на неприятните хора, а поради бездействието на положителните, споделя Айнщайн “, напомни просветителният специалист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР